Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Samisk 
förvaltningskommun

--

Samisk
förvaltningskommun

Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Evenemang
Evenemang
 • 13 maj 2019

  Silverskolan firar Grön Flagg-certifiering med skräpplockardag

  Den 16 maj firar vi att Silverskolan har fått certifieringen Grön Flagg av Håll Sverige Rent. Detta firas bland annat med en gemensam skräpplockardag. 263 elever med personal i grundskolan har blivit indelade i olika områden för att plocka skräp. Du är varmt välkommen att bidra denna dag i detta arbete! Läs mer ›
 • 10 maj 2019

  Vattenläcka på Ringvägen

  Under fredagen upptäcktes en vattenläcka på huvudledning för dricksvatten på Ringvägen i Arjeplog. Grävning och reparation av läckan är planerad till måndag morgon. Läs mer ›
 • 10 maj 2019

  Vidare läsning om krisberedskap


  Med detta inlägg är den nationella krisberedskapsveckan över i Arjeplogs kommun. Vi har tipsat om hur du vid en kris ska tänka kring strömavbrott och kommunikationlänk till annan webbplats, cyberattacker och värmelänk till annan webbplats samt mat och vattenlänk till annan webbplats. Läs mer ›
 • 09 maj 2019

  Lyssna på MSB:s podd "Om krisen kommer"


  Det är krisberedskapsvecka och idag vill vi slå ett slag för ytterligare ett spännande medium: podcasten!

  När stormen Alfrida drog fram över Norrtälje så fick Moas och Leonoras familj klara vardagen och alla sina husdjur mitt i vintern utan ström. Amin har också upplevt problem med tillgång till vatten, värme, mat och kommunikation när han bodde i Iran. Vad har de för tips till varandra?

  Detta är sammandraget av ett av flera spännande avsnitt ur MSB:s podcast "Om krisen kommer". Just podden om Alfrida är MSB:s mest lyssnade avsnitt.
  Du hittar dem alla härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du är bara två klick bort från att ha ett avsnitt i dina lurar!
  Läs mer ›
 • 08 maj 2019

  När det krisar med maten

  Föreställ dig den värsta stormen på hundra år. Elen försvinner. Ingen vet hur länge. Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. De allra flesta kommer att behöva klara sig själva en tid.
  Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme. Och att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra.

  Hur länge hade du klarat dig utan att köpa mat? Se filmen nedan för att få tips och råd om vilken hemberedskap som kan göras för att man inte ska gå hungrig den första tiden efter en kris.

  Och läs gärna mer på dinsäkerhet.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Läs mer ›
 • 08 maj 2019

  Nu kan du förtidsrösta i EU-valet


  Från och med idag kan du förtidsrösta i EU-valet. Välkommen med din röst!Så här går det till att rösta i Europaparlamentsvalet:

  1. Välj valsedel.
  2. Ta ett valkuvert.
  3. Gå bakom en valskärm och gör i ordning din röst. Sätt ett kryss för en kandidat på valsedeln om du vill personrösta. Lägg sedan en valsedel i valkuvertet och stäng det.
  4. Lämna ditt valkuvert och din id-handling till röstmottagaren.
  5. Röstmottagaren kontrollerar din identitet, markerar i röstlängden att du har röstat och lägger till sist ner valkuvertet i valurnan.
  Surfa in på arjeplog.se/val för att läsa mer!Nedan ser du vilka tider och orter som gäller för förtidsröstning. Läs mer ›
 • 07 maj 2019

  Redo för en cyberattack?


  Det är Krisberedskapsveckan, den årliga vecka där vi tar upp frågeställningar som kan vara nyttiga att ställa sig själv inför olika kriser.

  Tänk dig att du vaknar på morgonen. Du upptäcker att mobilen inte har laddats under natten. Det går inte att tända lampan. Den enda belysning du ser är från strålkastare från några bilar som kör på gatan. Du vet inte vad som har hänt. Vad ska du göra nu?
  Läs mer ›

 

 

 

Viktig information!

Vattnet avstängt på delar av Lugnet

På grund av en vattenläcka är Lugnetvägen 16, 23 och 25 i nuläget utan vatten. Vi hoppas att problemet är löst senast under tisdagen den 2 oktober.

Vatten finns att hämta från en tank och en kran på väggen på Vaukagården. Vi beklagar olägenheten.


Arjeplog på 2 minuter
Välkommen till Arjeplog och våra byar. Vi har 2 820 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun.
Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn.
Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi.
I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick.
Vi har ett fantastiskt fiske i 3 älvar och 8 727 sjöar. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 70 km lång, med 400 öar.
Här finns det mesta för dig som gillar vinteraktiviter.
Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.
Världens största högteknologiska testcentrum för fordon och komponenter i kallt klimat. 9 olika språk och 3 000 fler innevånare samsas i Arjeplog vintertid.
Hornavanskolans gymnasium har ett unikt samarbete med biltestbranschen. Riksintag från hösten 2013, Fordonstestteknik - Välkommen med din ansökan.
Världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.
Fantastiska norrsken på vinterhimlen och sol som lyser dygnet runt på sommaren.
Upptäck Arjeplog och våra byar - Välkommen till oss!