Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Paltservering och teaterföreställning 6 oktober


  På eftermiddagens höstmarknadsprogram hittar vi paltservering och teaterföreställning!Klockan 16.00 idag serverar Arjeplogs sameförening kött- och blodpaltsmiddag på Medborgarhuset. Glutenfritt alternativ finns. Paltmiddagen kostar 120 kr för medlemmar, 140 kr för icke-medlemmar och 80 kr för barn under 10 år.Klockan 19.00 håller Invisible People teaterföreställningen "Ájttega - Förfäderna" på Medborgarhuset. Samisk kultur presenteras på ett nytänkande sätt, med respekt för dess historia, arv och tradition. Mer information hittar du på invisiblepeople.se.
  Länk till annan webbplats.
  Entréavgift är 100 kr, 50 kr för skolungdomar. Arjeplogs Kommun, Arjeplogs riksteaterförening och Invisible people arrangerar.


 • Arjeplogs bibliotek lyftes som gott exempel på Bokmässan

  Sara Sundström, biträdande rektor på Silverskolan, har deltagit i ett seminarium på Bokmässan i Göteborg på temat "Biblioteksdöden ökar klyftorna." Enligt en rapport från Statens medieråd lägger barn och unga allt mindre tod på att läsa böcker och tidningar. Här gör biblioteken en insats.Arjeplog kommer tvåa i landet i det biblioteksindex som presenteras i rapporten om Biblioteksdöden.Läser mer om detta och Sara Sundströms deltagande på Bokmässan i Arjeplognytts artikel om hur Arjeplogs bibliotek lyfts fram som gott exempel: https://www.arjeplognytt.se/2022/10/03/arjeplogs-bibliotek-lyfts-fram-som-gott-exempel/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 • Filmkväll för unga med Unga örnar 14 oktober

  Unga Örnar kommer att ha filmmys på biografen fredagen den 14 oktober, kl. 17.30. Alla barn är välkomma och allt är gratis för deras medlemmar. Inte medlem? Du blir enkelt medlem på deras hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Disneys nyfilmatisering av Pinocchio kommer visas.Arjeplogs kommun står för hyran av biografen och Frank Bissmark står för popcorn, dricka och klubba till alla barn.
  Välkomna!

 • Filmvisning och dansföreställning onsdag 5 oktober

  Affisch för dansshowen. Dansanta människor mot svart bakgrund.
  Ikväll visas filmen Tystnaden i Sapmi på biografen, klockan 18.00.

  Tystnaden i Sápmi följer Marion och Ida när de båda försöker hitta svar på svåra frågor kring sina traumatiska upplevelser. En film om tabun och händelser som har drabbat många samiska unga kvinnor – i generationer.
  Var: Biografen
  Entré: 100kr
  Arrangör: Arjeplogs kommun och Biografföreningen
  Klockan 19.00 hålls en dansföreställning på Medborgarhuset. "Beyond words" är en dansant upplevelse bortom ord i en gemenskap som alla kan vara en del av.
  Var: Medborgarhuset
  Entré: Fri entré
  Arrangör: Dans i Nord i samarr. med Arjeplogs Kommun. Övriga medarr, se affisch.

 • Simträning för vuxna 10-13 oktober


  Välkommen på simträning för vuxna! Är du vuxen och behöver öva upp dina simkunskaper? Du kanske inte har simmat förut? Här hjälps vi åt och tränar tillsammans!Simträningen kostar ingenting och du behöver inte anmäla dig i förväg.
  Terje Pedersen och Lisa Angberg är instruktörer.
  När: varje dag från måndag till torsdag, 10-13 oktober, 13:00-14:00 - alla fyra dagar. Kom när du känner för det.Simhallen, Strömvägen 21, Arjeplog. Välkommen!

 • Invigning av Arjeplogs Samiska Kulturvecka

  Annons för Höstmarknaden. Samisk flagga och samiskt konstverk i svartvitt föreställande en person som rider på en ren
  Ikväll invigs Arjeplogs samiska kulturvecka. Välkommen till Silvermuseet kl. 18.00 för att vara med när vår samiska vecka tar sin början med invigningstal, vernissage och sagoberättande. Det blir mingel, extra gott kaffe och så klart extra trevligt samkväm.Kl. 18.00 !
  • Invigningstal
  • Vernissage för utställningen ”Ett formstarkt Norrbotten"
   Katarina Spik Skum och Lisa Wallin berättar om sina verk och om deras deltagande i projektet. Läs mer: www.formstarknorrbotten.seLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.
  • Giehttogiella - Det berättande språket
   Kom och lyssna när Alva och Matilda från projektet Giehttogiella berättar myter och sagor från Sápmi. Alva och Matilda är från sydsamiskt område och turnerar runt i Sápmi.
   För äldre som yngre - en perfekt familjeaktivitet generationer emellan!
  Var: Silvermuseet
  Entré: Fri entré.
  Arrangör: Arjeplogs Kommun, Silvermuseet

 • Samisk seniorträff tisdag 4 oktober

  Annons för Höstmarknaden. Skeppsholmen i vacker höstskrud.
  Varmt välkommen på gemytlig samisk seniorträff i kåtan på Skeppsholmen tisdag 4 oktober klockan 13.00.

  Vi bjuder på fika!