Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Föreningen Maskrosbarn föreläste på biografen för högstadiet och gymnasiet

  På bild syns Cajsa Norén, projektledare på Individ- och familjeomsorgen för En vecka fri från våld, Greger Öberg, teknikansvarig och Daniel Olofsson, socialsekreterare.
  Under fredagsförmiddagen fortsatte programmet i En vecka fri från våld med föreläsningar på biografen. Natalia Aramburu från barnrättsorganisationen Maskrosbarn pratade med årskurs 7 till 9 om hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller är våldsam.- Vi visar att det går att må bra trots att ens förälder mår dåligt och minskar tabun kring frågan. Föreläsningen innehåller också information om vart barn och unga kan vända sig för att få stöd, skriver föreningen Maskrosbarn på sin hemsida.Enligt föreningen Maskrosbarn lever 5-6 elever i varje klass i familjer där föräldern har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld. 72% av eleverna säger att deras hemsituation har påverkat deras skolarbete negativt, och vi vet att barn med svåra hemförhållanden löper större risk att gå ut grundskolan utan gymnasiebehörighet.På bild syns Cajsa Norén, projektledare på Individ- och familjeomsorgen för En vecka fri från våld, Greger Öberg, teknikansvarig och Daniel Olofsson, socialsekreterare.

 • Välkomna att träffa personal från Samhällsbyggnadsenheten

  Personal från Samhällsbyggnadsenheten kommer till Jäckvik och vi bjuder in allmänheten på kaffe och frågestund. Vår förhoppning är att vi ska kunna ge svar på vanliga frågor som rör boende i Jäckvik med omnejd.Ni är välkomna att ställa frågor eller komma med synpunkter rörande bland annat bygglovshandläggning, miljö- och hälsoskydd, livsmedel och serveringstillstånd, planarbete, belysning, kollektivtrafik och övrig teknisk verksamhet.Vi träffas på Jäckviksgården
  Torsdag den 1 december kl. 17:00
  Varmt välkomna!
  Emil Sundström
  Samhällsbyggnadsenheten

 • Fel på faktura från förskola eller fritids?

  På grund av ett fel i kommunikationen mellan två av våra IT-system förekommer det fel på en del fakturor från förskola och fritids. Det beror på att ändringar inte "slagit igenom" hela vägen till fakturan, som då i stället baseras på uppgifterna som de såg ut före ändringen. Det kan innebära att en faktura är högre eller lägre än vad den borde vara.Är din faktura felaktig? Ta kontakt med Lene Högnes Jörgensen på förskolan eller Carola Eskilsson på fritidshemmet, så ska vi justera beloppen så snart det är möjligt att göra det.Jag beklagar de olägenheter det här innebär för er.Vänliga hälsningar
  Fredrik Westerlund
  Utbildningschef

 • Nyköpt släckningsbil stärker förmågan i Slagnäs

  Brandbilen står parkerad utanför en maskinhall, med dörrarna öppna och innehållet på display. Verktyg, slangar och en bår syns från en öppen lucka.
  Arjeplogs räddningstjänst har nu förstärkt sin förmåga i Slagnäs med en släckningsbil av modell Scania 114G340, årsmodell 2003. Fordonet, som nu redan är i drift, har en vattentank på 3000 liter. Den gamla bilen, årsmodell 1980, kommer att avrustas och säljas.
  - Med det här köpet ökar driftsäkerheten samt tryggheten, det blir bättre arbetsmiljö för personalen med större utrymmen och ökad trafiksäkerhet, säger Ulf Lundström, räddningschef.


 • Störningar i fjärrvärmeleveransen

  Vi har tekniska problem på fjärrvärmepannan, vilket kan resultera i en något instabil fjärrvärmeleverans. Vi har tekniker som är ute och undersöker pannan.
  Förhoppningen är att problemet ska vara löst under dagen.

 • En vecka fri från våld 21-27 november


  Var tredje vecka dödas en kvinna i Sverige av en man hon har eller har haft en relation med och vart tionde barn tvingas uppleva våld i hemmet. Mäns våld är ett av våra största samhällsproblem men våldet går att förebygga.Arbetet mot våld pågår hela året men under kampanjen En vecka fri från våld sätter vi extra fokus på det förebyggande arbetet som pågår runt om i landet och i länet. 21-27 november arrangeras föreläsningar, filmvisningar, utställningar och ljusmanifestationer på olika platser i länet. Nedan hittar du programmet för det som händer i Arjeplogs kommun.


 • Snart inleds "En vecka fri från våld"

  Fyra personer som visar stopp med handen framför sig.
  Individ- och familjeomsorgen har under året haft ett fokus på förebyggande våldsarbete. Arbetet kommer att kulminera med den nationella veckan "En vecka fri från våld", som inleds måndagen 21 november och avslutas söndagen 27 november.Redan nu kan ni nosa på programmet och ta del av veckans höjdpunkter på https://www.samverkanmotvald.se/frifranvald/ Länk till annan webbplats.. Håll veckan luftig för vårt spännande program!Vi kommer bland annat ha föreläsare på plats, här i Arjeplog. Mer om programmet kommer.

 

 

 

Viktig information!


Arjeplog på 2 minuter
Välkommen till Arjeplog och våra byar. Vi har 2 820 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun.
Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn.
Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi.
I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick.
Vi har ett fantastiskt fiske i 3 älvar och 8 727 sjöar. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 70 km lång, med 400 öar.
Här finns det mesta för dig som gillar vinteraktiviter.
Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.
Världens största högteknologiska testcentrum för fordon och komponenter i kallt klimat. 9 olika språk och 3 000 fler innevånare samsas i Arjeplog vintertid.
Hornavanskolans gymnasium har ett unikt samarbete med biltestbranschen. Riksintag från hösten 2013, Fordonstestteknik - Välkommen med din ansökan.
Världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.
Fantastiska norrsken på vinterhimlen och sol som lyser dygnet runt på sommaren.
Upptäck Arjeplog och våra byar - Välkommen till oss!