Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Dansklasser för alla skolbarn


  Arjeplog Kulturskola och Arvidsjaur Kulturskola erbjuder dansklasser för olika åldersgrupper.För barn i åldern 6 år till lågstadiet hålls dansklasser 9-10 december kl. 13:00-14:00 samt 16-17 december i Arjeplog (tid kommer senare).För de i mellanstadiet erbjuds dansklasser också 9-10 december, kl. 14:30-15:30, samt 16-17 december (tid kommer senare.För ungdomar från högstadiet upp till 26 år arrangeras dansklasser 9-17 december. Tiderna för 9-10 december är 16:00-17:30.Eventuellt kommer det göras en dansfilm!Ett schema skapas baserat på antalet anmälningar.Om du eller någon du känner är intresserad, tveka inte att sprida ordet och kontakta Linda Remahl för mer information. Anmälan sker hos henne på 070-522 53 68 eller via e-post linda.remahl@arvidsjaur.se.

 • Julmarknad, julmys och julgranständning

  En upplyst julgran på ett torg med en folkmassa framför. Foto: Johan Fjellström
  Under söndagen firades första advent och julens annalkande i Arjeplog. Trots låga temperaturer var det en livlig stämning. Utanför Silvermuseet anordnades en marknad med mysiga eldkorgar att samlas vid.Inomhus presenterade lokala konsthantverkare sina verk, och Peter Steggo höll ett föredrag om språk. Utomhus kunde barnen åka med renar, och kommunalrådet Isak Utsi höll ett tal när julgranen tändes. Det bjöds även på musikunderhållning. En riktigt härlig söndag.Ett stort tack till Johan Fjellström för de fina fotografierna! Granen har skänkts oss av Sveaskog. Vi vill också rikta ett stort tack till dem samt alla som har varit inblandade i att få granen på plats!

 • Simbassängen stängd lördag samt måndag morgon

  Simbassängen behöver tyvärr hållas stängd under lördagen, 2 december. Detta på grund av sanering. Måndagmorgonens motionssim utgår också, men skolans aktiviteter kommer inte att påverkas.
  Vi beklagar eventuella olägenheter.

 • Vattenavstängning i Jäckvik, Laisvall och Adolfsström

  En skylt det står "Välkommen till Laisvall" på, där en tjej håller upp händerna i en glad gest.
  Under vecka 49 kommer underhåll och rengöring av reservoarer att göras i Jäckvik, Laisvall och Adolfsström. Under detta arbete kommer boende vara utan vatten under dagen. Arbetet beräknas pågå mellan kl. 07:00-17:00.Arbetat kommer utföras följande dagar
  • Måndag 4 december: Jäckvik
  • Tisdag 5 december: Laisvall
  • Onsdag 6 december: Adolfsström
  Kom ihåg att spola upp vatten kvällen innan så att hushållet har tillräckligt med vatten under dagen för att spola toaletten, laga mat och dricka.

 • Julmarknad och tändning av granen söndagen 3 december

  En julgran framför kyrkan
  Kom och fira julens stundande med oss nu på söndag den 3 december. I år sammanfaller Silvermuseets julmarknad med tändning av julgranen på torget. Granen tänds klockan 16:00 och i samband med det håller Isak Utsi, Arjeplogs kommunalråd, ett tal. Eva Karlberg kommer att leda allsång med julsånger till julgranständningen.Årets tändning av granen sker efter ett förslag från en medborgare - ett fint förslag som vi gärna tog fasta på.Silvermuseets julmarknad pågår mellan 13:00-17:00, samarrangerat med Skapande händer. Kom och ta del av lokalt hantverk, tävling i pepparkakshusbygge, julpyssel och renskjuts för barn och sist men inte minst, för de mindre, så kommer tomten dit och hälsar på! Hamburgare och annat gott finns till försäljning.Varmt välkomna!

 • Problem med fjärrvärmeleveransen

  Måndag, 27/11, kl: 09:45:
  Pannan levererar återigen fjärrvärme. Det kommer ta någon timme innan det ger effekt i fjärrvärmenätet.
  Måndag, 27/11, kl: 06:38:
  Vi har för närvarande problem med leveransen av fjärrvärme. Felsökning pågår.

 • Ljusmanifestation vid kyrkan lördag kväll


  I eftermiddag, lördag kväll 25 november, är du välkommen att delta i vår ljusmanifestation. Vi inleder kvällen på Kyrkströmsgården kl. 17:30 där vi tar del av Linnea Erikssons föreläsning "Tio minuter i taget - om livet i en våldsam relation". Vi fikar och diskuterar.Sedan går vi mot kyrkan där vi tänder ljus och minns de som drabbats av våld i nära relation. Efter ljuständningen lyssnar vi till musik i kyrkan.Välkomna!

 • En vecka fri från våld

  På bild: Sara Sundström, biträdande rektor, Cajsa Norén, enhetschef individ- och familjeomsorgen, Andreas Lestander, polis, Tina Hallin, polis, Marlies Vikberg, kurator, Sigrid Granström, skolsköterska och Helen Lindberg, rektor.
  I en gemensam ansträngning för att öka medvetenheten om våld och dess förebyggande, besökte representanter från individ- och familjeomsorgen, polisen, elevhälsan och grundskolans rektorer igår alla klasser för att hålla viktiga samtal med eleverna. Syftet med dessa möten, som inkluderade högstadiets elever under eftermiddagen, var att informera ungdomarna om olika former av våld, hur de kan känna igen det, och framför allt, hur och var de kan söka hjälp.Dessa samtal betonade vikten av att inte bära på tunga hemligheter ensam, särskilt de som orsakar oro eller smärta. Eleverna uppmuntrades att vara modiga och söka hjälp när det behövs, samt försäkrades om att de har rätt att bli lyssnade på när de möter en socialsekreterare.- Fokus har legat på att beskriva våld, synliggöra vem de kan vända sig till och även beskriva deras rättigheter. Vi kunde konstatera att ’Hemlisar som gör ont i magen ska man inte bära på själv'. Att våga vara den som söker hjälp och att du som barn har rätt att bli lyssnad på i mötet med en socialsekreterare, säger Cajsa Norén, enhetschef för individ- och familjeomsorgen.


 • "Lunch and Learn" på lärcentra

  Elisabeth Angberg, ansvarig lärcentra, Jennifer Holmström, digitalstrateg och Therese Stenvall, näringslivsbolaget Argentis.
  Lärcentra och Argentis samverkar kring en ny satsning mot lokala näringslivet och arbetsgivare där målet är att man möts över en lunch och samtidigt lär sig något nytt – Lunch & Learn.I onsdags kom 23 personer för att lyssna på digitaliseringsstrateg Jennifer Holmström, som pratade om AI inom kommunikation och försäljning. Jennifer säger att det är ett roligt initiativ och ett stort värde i att kunna ha öppen dialog om digitalisering och framtid och där man kan dela erfarenheter och insikter.Arrangörerna Therese Stenvall och Lisa Angberg säger att förhoppningen är att man får idéer som utvecklar det egna företaget eller att man blir nyfiken på att starta upp ett företag.


 • Ungdomsgårdens öppettider fram till jul


  Ungdomsgården har lite annorlunda öppettider nu fram till jul. Ungdomsgården hittar du på Storgatan 1B.Vecka 47
  Måndag 20 november kl. 18:00-21:00
  Onsdag 22 november kl. 18:00-20:00
  Fredag 24 november kl. 19:00-22:00
  Vecka 48
  Måndag 27 november kl. 18:00-21:00
  Tisdag 28 november kl. 19:00-21:00
  Onsdag 29 november kl. 18:00-20:00

  Vecka 49
  Måndag 4 december kl. 18:00-21:00
  Onsdag 6 december kl. 18:00-20:00
  Fredag 8 december kl. 19:00-22:00

  Vecka 50
  Måndag 11 december kl. 18:00-21:00
  Tisdag 12 december kl. 19:00-21:00
  Onsdag 13 december kl. 18:00-20:00
  Vecka 51
  Måndag 18 december kl. 18:00-21:00
  Tisdag 19 december kl. 18:00-21:00
  Onsdag 20 december kl. 18:00-20:00
  Vid eventuella frågor, kontakta vår ungdomssamordnare Magnus Ranberg på telefon 073-086 43 02, eller mail magnus.ranberg@arjeplog.se.

 • Violinkonsert i kyrkan 26 november - "Eldens nyanser"


  Söndagen 26 november kl. 16:00 spelar den nederländska violinisten och dirigenten Isabelle van Keulen i Arjeplogs kyrka. Hon är nyutnämnd konstnärlig ledare för Norrbottens Kammarorkester Länk till annan webbplats., en välkänd profil på den internationella musikscenen och har framträtt med flera av världens allra främsta orkestrar: Berlinerfilharmonikerna , Concertgebouw i Amsterdam, Gewandhausorkestern i Leipzig, London Philharmonic Orchestra , Kungliga Filharmonikerna i Stockholm och många fler.Kostnad: 150 kr. Biljetter säljs på plats. Du kan också förköpa på biblioteket.Spelande ledare och solist: Isabelle van Keulen , violin
  Solist: Daniel Frankel , violin
  PROGRAMJessie Montgomery : Starburst
  Igor Stravinsky : Apollon Musagète
  Johann Sebastian Bach : Violinkonsert a-moll
  Kurt Atterberg : Intermezzo
  Johann Sebastian Bach : Dubbelkonsert d-moll

 • En vecka fri från våld har inletts


  En vecka fri från våld har inletts. Under tisdagskvällen 21 november kan du se föreställningen "Jag skulle då gå vid första slaget" i Medborgarhuset klockan 18:00. Klicka här för att anmäla dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Som du ser i programmet ovan har vi en vecka full av aktiviteter. En vecka fri från våld är en nationell vecka och det finns många fler digitala föreläsningar att gå på. Här kan du ta en titt på det länsövergripande programmet: https://www.samverkanmotvald.se/frifranvald/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. 

 

 

 

Viktig information!

Arjeplog på 2 minuter
Välkommen till Arjeplog och våra byar. Vi har 2 680 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun.
Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn.
Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi.
I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick.
Vi har ett fantastiskt fiske i 3 älvar och 8 727 sjöar. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 70 km lång, med 400 öar.
Fisket är stort i Arjeplog. Läser mer om vårt fiske på arjeploglapland.se.
För vintersportaren är Arjeplog finns mycket att göra med skidbackar, skidspår och mängder av toppar att bestiga!
Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.
Arjeplog är ett högteknologiskt centrum för fordonstest i kallt klimat. Här hörs mängder av olika språk och befolkningen fördubblas i Arjeplog vintertid.
Världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.
Fantastiska norrsken på vinterhimlen och sol som lyser dygnet runt på sommaren.
Upptäck Arjeplog och våra byar - Välkommen till oss!