Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Ingen livesändning av kommunfullmäktige idag

  Idag har kommunfullmäktige sitt sammanträde. Vanligtvis brukar vi livesända kommunfullmäktige på Facebook. Vi kommer tyvärr inte livesända idag, på grund av sjuk personal.Allmänheten är välkommen att delta som åhörare, på plats.
  Kommunfullmäktige inleds kl. 13.00 i Medborgarhuset.
  Välkomna!
  Här kan du läsa mer om de olika nämndernas sammanträdesplanering:
  https://arjeplog.se/kommun--politik/politik/sammantradesplan

 • Begränsad framkomlighet längs riksväg 95 från 26 juni

  Karta från Östansjö till Arjeplog.
  Efter ett stort ras vid Judapakte (Östansjö) så måste vägen säkras, meddelar Svevia. Det blir en stor påverkan på framkomligheten längs riksväg 95, under cirka en 1 kilometer lång sträcka, 20 kilometer väst om Arjeplog. Sträckan (inringat på kartan) kommer att stängas av för trafik från 26 juni till 12 juli, alla dagar, mellan 07:00 och 19:00, med genomsläpp en gång i timmen, varje heltimme.Trafik omdirigeras via Laisvall. Kör du från Arjeplogs tätort svänger du av där det är skyltat mot Racksund. Kör du från Norge svänger du av där det är skyltat mot Laisvall.Vid eventuella frågor kan ni ringa Svevia på telefonnummer 010-476 14 45

 • Glad midsommar!

  En gräddtårta med jordgubbar. Mums!
  Glad midsommar!Dagen till ära bjuder kostservice våra omsorgsverksamheter på midsommartårta.Vi hoppas att du får ett fint firande. Arjeplogs skoterförening arrangerar fiskepremiär vid Rappatjärn idag, klockan 12.00. I Slagnäs hålls Inlandsbanefestivalen, med start klockan 12.00 i Folkets hus, med fri entré.

 • Första spadtaget för KHF Arjeplog Trygga Hem

  Den 28 juni är det officiell byggstart för om- och tillbyggnaden av Kooperativ hyresrättsförening (KHF) Arjeplog Trygga Hem. Det första spadtaget tas av Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog, Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad och Per-Ola Patomella, platschef från Nåiden Bygg.Under 2020 har Arjeplogs kommun och Riksbyggen tillsammans bildat KHF Arjeplog Trygga Hem. Föreningen har förvärvat fastigheten i kvarteret Minken där de nya lägenheterna ska byggas.Nu startar en om- och tillbyggnad som kommer att resultera i 48 lägenheter i kvarteret Minken i Arjeplog. Inflyttningen i de nya lägenheterna beräknas kunna ske under början av 2024.– Det nya vård- och omsorgsboendet får en stor betydelse för hela Arjeplog som kommun och vi är glada att kunna genomföra projektet tillsammans med Riksbyggen, säger Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog.– Det känns väldigt roligt att vi kan sätta spaden i marken och på Riksbyggen ser vi fram emot att genomföra projektet tillsammans med KHF Arjeplog Trygga Hem. Genom projektet skapas 48 lägenheter för äldre, till stor nytta både för kommunen och enskilda äldre personer som har behov av vård- och omsorg, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad.Lägenheterna är i första hand avsedda för stadigvarande boende som fått ett biståndsbeslut från kommunen. Tre lägenheter är till för de som behöver tillfälligt ett boende och i tre lägenheter finns möjligheten för par att bo tillsammans. Både Hälsocentralen och Folktandvården kommer att finnas kvar med sina verksamheter, precis som nu, även under byggtiden.


 • Vägen norr om Korsträsk återigen öppen

  Karta över Korsträsk by.
  Vägen norr om Korsträsk är återigen öppen för trafik, sedan kl. 18:00 21 juni.Svevia har hållit vägen stängd de senaste två veckorna på grund av ett rörbrobyte. Detta är nu färdigt.

 • Trädplantering och snart färdig lekplats vid Guld-Klas torg

  En skiss över hur trädplanteringen är planerad.
  Just nu sker ett arbete med att plantera träd vid Guld-Klas torg. De nya träden kommer förlänga promenaden utanför Silvermuseet längre fram mot kyrkan, vilket tar bort genomfartsmöjligheterna för bilar utmed lekplatsen.Förhoppningen är att lekplatsen är helt iordningsställd i början av juli. Det som återstår är att installera ett nytt underlag under de olika modulerna, samt plantera färdigt träden.Nästa år fortsätter arbetet med torget, då plattsättning kommer ske mellan lekplatsen och parkeringsområdet.

 • Kortare vattenavstängning på delar av Norrbacka

  Under dagen, troligen under senare förmiddag, kommer vattnet att stängas av under cirka en timme på Domängatan, Jakobsgatan, Stengatan och delar av Drottninggatan.
  Detta på grund av en inkoppling av vatten på en fastighet.