Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--

Samisk
förvaltningskommun

Evenemang
Evenemang
 • 15 oktober 2019

  OBS! Dainakbron nu stängd

  Bild på en bil som sladdar på en isbana
  OBS!
  Dainakbron stängs med omedelbar verkan. Detta efter att den senaste besiktningen från Trafikverket visar att den inte är säker att passera över. Enligt rapporten är flertalet vajrar i så dåligt skick att de kan brista.
  Passage kommer åter bli tillåtet först när den nya bron är på plats.Markeringar ställs ut vid riksväg 95, korsningen Evebäcken 625/626 samt i Laisvall.
  Trafikverket hänvisar trafik att köra via Laisvall.
 • 11 oktober 2019

  Nya arjeplogare välkomnade till världen

  Bild på en bil som sladdar på en isbana
  Hittills i år har Arjeplogs kommun fått glädjen och äran att vara födelseort för 22 nya små arjeplogare. Deras lokala avstamp i livet vill vi uppmärksamma. Alla barn som är födda under år 2019 kommer i någon form få ett besök av vårt kommunalråd, Britta Flinkfeldt, som överräcker gåvor och ett välkommen till världen-kort.
  Detta välkomnande är något vi planerar att fortsätta med, även kommande år.
 • 08 oktober 2019

  Kraft till testverksamheten är avgörande för framtiden

  Bild på en bil som sladdar på en isbana
  Vattenfall Eldistribution har varit på besök i Arjeplog för att diskutera elförsörjningsfrågan på initiativ av Britta Flinkfeldt, kommunalråd i Arjeplogs kommun. Dialogträffen med fordonstestentreprenörer och Arjeplogs kommun hade fokus på det alltmer akuta behovet av elkraft inom testnäringen.
 • 08 oktober 2019

  Sim- och sporthallen firar 50 år

  Affisch över sporthallens 50-årsfirande
  Arjeplogs sim- och sporthall fyller 50 år! Detta firas med gratis bad och gym hela denna vecka.
  Torsdagen 10 oktober bjuds det på fika mellan klockan 17:30-20:00. Det blir även tipspromenad! Och delta gärna i vår tävling: hur långt hinner du simma på en vecka? Räkna själv och lämna in dina uppgifter tillsammans med namn och telefonnummer.

 • 07 oktober 2019

  Störningar i fjärrvärmeleveranserna

  Under vecka 41 och 42 kan det förekomma störningar i fjärrvärmeleveranserna på grund av underhållsarbeten på nya panncentralen.
 • 07 oktober 2019

  Enkla kortadresser till några av hemsidans undersidor

  Visste du att du kan komma till flera av Arjeplog kommuns undersidor på ett enkelt och snabbt sätt?För att komma till Dexter, skolexpeditionen för grundskolan och gymnasiet, räcker det till exempel att skriva arjeplog.se/dexter.
 • 05 oktober 2019

  Marknadslördag - välkommen!

  Utsiktsbild över Arjeplogs samhälle, i höstfärger.
  Idag är det Arjeplogs höstmarknads andra dag! Visste du att höstmarknaden inleddes 1978, för 41 år sedan? Idag blir det marknadshandel nästan hela dagen, lassokastnad, marknadskonsert och mer. Se hela dagsprogrammet nedan. Välkommen!