Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--
Evenemang
Evenemang

 • Annorlunda öppettider i motions- och simhall under läslovet

  Ett par med en barnvagn.
  Under läslovet har simhallen något ändrade öppettider. Följande tider är de som gäller vecka 44, med start måndag, 26 oktober:

 • Miljöenheten informerar verksamheter angående covid-19

  Arjeplogs kommun är genom Miljö-, bygg- och räddningsnämnden ansvarig myndighet för att utföra hälsoskyddstillsyn och livsmedelskontroll. Kommunen är också ansvarig tillsynsmyndighet för trängsel på serveringsställen.Som stöd till verksamheter för att förhindra smittspridning har vi sammanfattat en del tips, allmänna råd och lagar som berör covid-19. Dessa bestämmelser och råd gäller i allmänhet, tänk på att de kan behöva anpassas efter situation och vilken slags verksamhet som bedrivs.

 • Kyrkholmen blir mer trafiksäker

  Skiss över hur parkeringsområdet vid Medborgarhuset kommer se ut.
  Som många har märkt pågår det en ombyggnation utmed Medborgarhuset, Öbergaskolan och Kyrkholmsskolan. Under dagen öppnade Verkströmsbron för trafik igen, efter att trottoaren har breddats för säkrare gångtrafik. Övergångsstället utanför Öbergaskolan har höjts upp. Detta för en säkrare passage för gångtrafikanter som passerar där, exempelvis skolbarn som ska till matsalen eller gymnastiken.

 • Samisk språkvecka 19-22 oktober

  Affisch för samiska språkveckan. All information finns nedan.
  Nu firar vi samisk språkvecka över hela Sápmi! Är ni med?
  Samiskt språkcentrum arrangerar digitala språkkvällar där samiska är kommunikationsspråket.

 • Nybörjarkurs i samiska för föräldrar från vecka 45

  Ett par med en barnvagn.
  Nybörjarkurs för föräldrar i nordsamiska, lulesamiska och sydsamiska. Lär dig från början, repetera det du redan kan. Startar vecka 45: kvällstid, 20 tillfällen (40 timmar).

 • Nya lösningar för framtidens gymnasieelever

  Ett par med en barnvagn.
  Kommunstyrelsen har gett skolchef i uppdrag att bereda en omställning av gymnasieskolan. Förslaget handlar om nollintag på de egna programmen för att istället erbjuda framtidens gymnasieelever utbildning i samverkan med andra kommuner.

 • 15 oktober: offentliga måltidens dag med 3-rätters middag och provsmakning på torget

  Affisch, offentliga måltidens dag. När: 15 oktober. Var: överallt - men särskilt på Torget i Arjeplog!
  På torsdag, 15 oktober, serverar vi 3-rätters middag till alla gäster som tillhör Vauka äldreomsorg. Måltiden skickas även ut till alla hemtjänstkunder.
  • Förrätt Classic Skagentoast
  • Varmrätt Hornavan röding (från Arjeplogs trollingmästerskap 2020) med potatis, palsternackspuré samt krämig vitvinsromsås.
  • Efterrätt Chocolate-cup fylld med lingonmousse , bärkompott och chocolate chip tuiles.
  På Vauka serverar vi, för den som vill, även ett glas öl eller vin till middagen, det går också att få en kaffe och avec tillsammans med efterrätten.