Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--

Samisk
förvaltningskommun

Evenemang
Evenemang
 • 14 november 2019

  Dricksvattnet i Nyliden går att dricka

  Dricksvattnet i Nyliden har visat sig vara tjänligt att dricka. Provsvaren, som har inkommit från ytterligare en provtagning, visar inte på några förhöjda värden av skadliga ämnen.Vi vill tacka berörda för det goda tålamod som har visats under den tid provtagningen har skett.
 • 13 november 2019

  Vattenläcka i Adolfsström

  Det är en vattenläcka i Adolfsström. Felsökning har pågått under dagen och kommer fortsätta framåt kvällen och under morgondagen. Boende ombeds vara uppmärksamma på susande ljud eller vatten som tränger upp. Dricksvatten kommer att finnas att hämta via tank utanför vattenverket.
 • 11 november 2019

  Medborgardialog om säsongsförlängning

  En bild på en tårta med vit vispgrädde och rosa detaljer.
  Välkommen till en medborgardialog där vi diskuterar hur vi kan förlänga våra olika näringars säsonger.
 • 10 november 2019

  Fars dag firas med tårta!

  En bild på en tårta med vit vispgrädde och rosa detaljer.
  Idag, 10 november, är det Fars dag. Vi vill skicka en hälsning till alla fantastiska pappor i vår kommun! Kostservice firar dagen med tårta till alla avdelningar på omsorgen, samt till hemtjänsten.
 • 08 november 2019

  Reglering mot terrängkörning inom Semisjaur-Njarg Sameby börjar gälla 11 november

  Karta över Semisjaur-Njargs område.
  Från och med måndag 11 november iträder ett beslut om reglering av terrängkörning i kraft. Området är inom Semisjaur-Njarg Samebys område, gällande vinter 2019-2020. Beslutet i sin helhet kommer att finnas på kommunens hemsidalänk till annan webbplats från och med måndag.

 • 04 november 2019

  Vattnet avstängt i Laisvall under tisdagen 5 november

  Imorgon tisdag 5 november inleds reparationsarbetet av den läcka som har varit i Laisvall. Vattnet stängs av från och med 08:00 på morgonen. Läckan beräknas vara lagad och vattnet beräknas vara åter cirka 16:00.Vatten går att hämta under dagen vid vattenreningsverket.
 • 04 november 2019

  Flukavägen rustas upp för Dainaktrafik


  Trafikverket kommer under november månad att rusta upp Flukavägen så att den bättre kan användas som omledningsväg i och med Dainakbrons avstängning.