Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--
Evenemang
Evenemang

 • Problem av vattenleveranserna i flera byar

  Edit: 13:30
  Vattnet ska nu vara åter i både Adolfsström och Jäckvik. Om det förekommer ytterligare störningar, rapportera gärna detta VA-jouren på telefon 076 - 105 25 01.
  ---
  Det är störningar av vattenleveranserna i Adolfsström och Jäckvik efter nattens strömavbrott, på grund av åskoväder. Vi har personal som är på väg för att undersöka anläggningarna och återställa driften.

 • Tredje veckan i rad utan covid-fall

  Antalet fall av olika covid-19-varianter i Sverige. Deltavarianten tar över.
  Arjeplog har för tredje veckan i rad 0 konstaterade fall av covid-19. I hela länet ligger siffran på 44 fall, vilket är ungefär lika många som antalet konstaterade fall veckan innan. Det har skett en dramatisk minskning av antalet fall jämfört med tio veckor sedan.
  Fram till 23 juli hade 77 procent av alla vuxna i Norrbotten fått en första dos vaccin. I augusti kommer de som är födda 2005 eller tidigare att kunna vaccinera sig.
  Det finns flera varianter av covid-19. Just nu är deltavarianten den mest utbredda. Den är också mer smittsam än övriga varianter. Alfavarianten, som spreds under våren, har ett R0-värde på cirka 4-5, vilket innebär att en person som är smittade med denna virusvariant smittar 4-5 personer. Deltavarianten har ett R0-värde på 5-8.
  Deltavarianten har snart tagit över helt, se tabell nedan.

 • Information från kommunens vatten- och avloppsverksamhet (VA) med anledning av det planerade strömavbrottet natten till fredag denna vecka

  Laisvall, Adolfström, Jäckvik, Mellanström, Nyliden och Slagnäs kommer att vara utan vatten under tiden för strömavbrottet natten mot fredag denna vecka. Vattnet bör vara tillbaka ca 1 timme efter att strömmen är tillbaka men störningar kan förekomma. Skulle vattnet inte vara tillbaka inom 1 timme  från det att strömmen återvänt så var vänlig och kontakta VA-jouren på telefon 076-1052501. 

 • Uppdatering - telefoniproblemen lösta

  Nu fungerar växeln så nu går det åter att ringa 0961-14000.Just nu har vi problem med vår växel så det går inte att komma fram på 0961-14000.
  Vi hänvisar därför till 0961-14444 om ni behöver komma i kontakt med Arjeplogs kommun.

 • Coronaläget i Arjeplog

  Coronaläget i Arjeplog till och med vecka 27 2021.
  Arjeplog har under de två senaste veckorna haft noll konstaterade fall av Covid-19 i kommunen. Det är ett bra smittläge i Arjeplog just nu, men trots detta befinner vi oss fortsatt i en pandemi. Antalet fall av Delta-mutationen ökar i Norrbotten och är just nu det största orosmolnet för att bekämpa Covid-19. För att förhindra att mutationen får fäste i vårt län är det därför viktigt att fortsatt hålla avstånd, tvätta händer, stanna hemma vid symptom och testa sig för covid-19 vid sjukdom.Region Norrbottens smittskyddsläkare ser en risk för smittspridning vid sommaraktiviteter så som loppisar, resor och marknader. Det är viktigt att komma ihåg att följa rekommendationerna om avstånd och handhygien även vid dessa tillfällen.De som rest utanför de nordiska länderna rekommenderas att ta ett covid-19-test vid ankomsten till Sverige. Även svenska medborgare omfattas av rekommendationen som gäller från den 12 juli till den 31 augusti.

 • Glädjande nyheter! Imorgon den 8/7 öppnar Krajabadet

  Flygfoto över Krajabadet.
  Torsdag den 8/7 öppnar Krajabadet och kommer att vara öppet mellan kl. 11.00 - 17.00 alla dagar i veckan. Enligt väderprognosen väntas lovande badväder med sol och därmed vill vi önska er alla en trevlig badsommar.

 • Stor brandrisk i Norr- och Västerbotten

  Undvik all eldning i skog och mark
  Det råder stor brandrisk i Norrbotten & Västerbotten, i nuläget är inget eldningsförbud utfärdat men Räddningstjänsten i Arjeplog och regionen uppmanar till stor försiktighet vid eldning och grillning utomhus.