Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--

Samisk
förvaltningskommun

Evenemang
Evenemang
 • 15 juli 2019

  Tydliggörande om fritidshemmets sommarfest


  Med anledning av den artikel som Piteå-Tidningen har publicerat om kontantkassan på fritids i Arjeplogs kommun vill kommunens ledningsgrupp göra ett antal förtydliganden. Först och främst vill vi i ledningsgruppen understryka att rektor och biträdande rektor har agerat i enlighet med lagstiftningen, kommunens policys och ekonomichefens instruktioner. Vi ger dem vårt fulla stöd.

  Läs mer ›
 • 08 juli 2019

  Välkomna till Arjeplogsdagen 2019!


  Varmt välkomna till Arjeplogsdagen 13 juli! Här träffas alla som finns i Arjeplog vid den här tiden. Bofasta, hemvändare och besökare deltar i trevlig samvaro med musik, kultur, konst och mycket mer.Här presenteras årets program. Läs mer ›
 • 03 juli 2019

  Telefontider för miljö- och byggenheten

  Från och med måndagen 8 juli kommer miljö- och byggenheten på Arjeplogs kommun att ha telefontid från 08:00-10:00, under ordinarie arbetsdagar. Detta för att handläggarna ska få tid med sina ärenden och samtidigt kunna ge en så god service som möjligt.För att nå våra handläggare, fråga efter miljö- eller byggenheten via växeln på 0961-140 00.Vill du komma i kontakt med handläggarna under övrig arbetstid, skicka ett mail till kommun@arjeplog.se. Läs mer ›
 • 01 juli 2019

  Lansering av två nya e-tjänster

  Arjeplogs kommun lanserar idag två nya e-tjänster som förenklar kontaktvägarna för er som använder er av Arjeplog kommuns tjänster: anmälan av ändrad sophämtning samt anmälan av flytt av VA- och avfallstjänster i samband med ägarbyte av fastighet.
  Arjeplogs kommun arbetar för en nära kontakt med kommunens invånare och framöver är fler e-tjänster att vänta. Du hittar länken till våra e-tjänster högst upp på arjeplog.se, under länken "Självservice", eller så kan du surfa in på arjeplog.se/självservicelänk till annan webbplats. Läs mer ›
 • 01 juli 2019

  Utökat rökförbud har börjat gälla

  Från 1 juli gäller det utökade rökförbudet. Den nya tobakslagen syftar till att ingen ofrivilligt ska behöva utsättas för rök på offentliga platser. Lagen innehåller därför bland annat bestämmelser om fler rökfria miljöer. Det innebär att de ställen som redan är rökfria fortsätter att vara det (till exempel förskolor och skolor med gårdar, inne på serveringar med mera). Med den nya lagen gäller rökförbudet nu även uteserveringar, lekplatser, idrotts- och konsertanläggningar, perronger och hållplatser samt entréer till alla rökfria miljöer.

  Läs mer ›
 • 28 juni 2019

  Arjeplog har fått ett fiskecentrum

  För att utveckla fisketurismen och ytterligare stärka Arjeplog som fiskedestination, har nu kommunen ingått avtal med GK's Fiske om att butiken även blir fiskecentrum. Läs mer ›
 • 28 juni 2019

  Region 10 samarbetar i nytt näringslivsprojekt

  "Framtid Region 10 - Näringsliv" heter ett nytt projekt som näringslivsenheterna inom Region 10 har initierat. Tillsammans vill de skapa förutsättningar för ökad konkurrenskraft för små och medelstora företag i glesbygd. Målet med projektet är att få fler och växande företag att ta del av samhällets näringsfrämjande insatser och att skapa en gemensam, långsiktig modell för det näringsfrämjande arbetet i alla kommuner i Region 10. Läs mer ›

 

 

 

Viktig information!

Vattnet avstängt på delar av Lugnet

På grund av en vattenläcka är Lugnetvägen 16, 23 och 25 i nuläget utan vatten. Vi hoppas att problemet är löst senast under tisdagen den 2 oktober.

Vatten finns att hämta från en tank och en kran på väggen på Vaukagården. Vi beklagar olägenheten.


Arjeplog på 2 minuter
Välkommen till Arjeplog och våra byar. Vi har 2 820 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun.
Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn.
Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi.
I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick.
Vi har ett fantastiskt fiske i 3 älvar och 8 727 sjöar. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 70 km lång, med 400 öar.
Här finns det mesta för dig som gillar vinteraktiviter.
Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.
Världens största högteknologiska testcentrum för fordon och komponenter i kallt klimat. 9 olika språk och 3 000 fler innevånare samsas i Arjeplog vintertid.
Hornavanskolans gymnasium har ett unikt samarbete med biltestbranschen. Riksintag från hösten 2013, Fordonstestteknik - Välkommen med din ansökan.
Världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.
Fantastiska norrsken på vinterhimlen och sol som lyser dygnet runt på sommaren.
Upptäck Arjeplog och våra byar - Välkommen till oss!