Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--

Samisk
förvaltningskommun

Evenemang
Evenemang
 • 22 oktober 2019

  Riktigt blåsigt väder att vänta under tisdagen

  SMHI har utfärdat en klass 1-varning för mycket hårda vindbyar i norra Norrlands inland. En sydlig vind tilltar under dagen som framåt kvällen och natten kulminerar i håra till lokalt mycket hårda vindbya, 21-24 m/s.
 • 22 oktober 2019

  Vattenavstänging på delar av Lugnet

  Idag kommer vattnet vara avstängt på Plåtslagargatan, Gränsgatan, Vintergatan, Renstigen, Renbergsgatan och Samestigen. Detta på grund av en läcka som lagas. Vattnet kan vara borta under större delen av dagen. Boende som behöver hämta vatten kan göra så inne på sporthallen.
 • 15 oktober 2019

  OBS! Dainakbron nu stängd

  Bild på en bil som sladdar på en isbana
  OBS!
  Dainakbron stängs med omedelbar verkan. Detta efter att den senaste besiktningen från Trafikverket visar att den inte är säker att passera över. Enligt rapporten är flertalet vajrar i så dåligt skick att de kan brista.
  Passage kommer åter bli tillåtet först när den nya bron är på plats.Markeringar ställs ut vid riksväg 95, korsningen Evebäcken 625/626 samt i Laisvall.
  Trafikverket hänvisar trafik att köra via Laisvall.
 • 11 oktober 2019

  Nya arjeplogare välkomnade till världen

  Bild på en bil som sladdar på en isbana
  Hittills i år har Arjeplogs kommun fått glädjen och äran att vara födelseort för 22 nya små arjeplogare. Deras lokala avstamp i livet vill vi uppmärksamma. Alla barn som är födda under år 2019 kommer i någon form få ett besök av vårt kommunalråd, Britta Flinkfeldt, som överräcker gåvor och ett välkommen till världen-kort.
  Detta välkomnande är något vi planerar att fortsätta med, även kommande år.
 • 08 oktober 2019

  Kraft till testverksamheten är avgörande för framtiden

  Bild på en bil som sladdar på en isbana
  Vattenfall Eldistribution har varit på besök i Arjeplog för att diskutera elförsörjningsfrågan på initiativ av Britta Flinkfeldt, kommunalråd i Arjeplogs kommun. Dialogträffen med fordonstestentreprenörer och Arjeplogs kommun hade fokus på det alltmer akuta behovet av elkraft inom testnäringen.
 • 08 oktober 2019

  Sim- och sporthallen firar 50 år

  Affisch över sporthallens 50-årsfirande
  Arjeplogs sim- och sporthall fyller 50 år! Detta firas med gratis bad och gym hela denna vecka.
  Torsdagen 10 oktober bjuds det på fika mellan klockan 17:30-20:00. Det blir även tipspromenad! Och delta gärna i vår tävling: hur långt hinner du simma på en vecka? Räkna själv och lämna in dina uppgifter tillsammans med namn och telefonnummer.

 • 07 oktober 2019

  Störningar i fjärrvärmeleveranserna

  Under vecka 41 och 42 kan det förekomma störningar i fjärrvärmeleveranserna på grund av underhållsarbeten på nya panncentralen.