Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Större vattenläcka i Laisvall

  Fredag 24 maj, 09.50:
  OBS: vi rekommenderar nu att allt vatten ska kokas innan det används som livsmedel.

  Vattenläckan fortgår. VA-teamet arbetar fortfarande med att lokalisera läckan. Under fredagen kommer vatten att finnas i ledningsnätet till dess att vattnet har sinat i reservoaren. Om vattnet under fredagen tar slut så kan det hämtas vid en kran på väggen i vattenverket. OBS: vi rekommenderar nu att allt vatten ska kokas innan det används som livsmedel. Vatten taget från vattenverket behöver inte kokas.
  Under lördag och söndag kommer vattnet att vara avstängt för felsökning, men det kommer att finnas tillgängligt i hushållen mellan dessa tider:
  Lördag och söndag:
  04.30-09.00
  11.00-14.30
  16.00-24.00
  Vattnet kan komma att vara missfärgat.Torsdag 23 maj, 18.50:
  Laisvall är fortsatt utan vatten. Vi har inte kunnat lokalisera läckan. Just nu är vattnet avstängt från vattenverket in mot Laisvall, men boende kan hämta vatten vid en kran på väggen till vattenverket.
  Under fredagen kommer vattnet förmodligen att sättas igång i byn under en kortare stund och då är tillgången till vatten i kranen hemma återställd för en stund. Då kan boende tappa upp för kommande avstängning. Vi återkommer med information om när denna "igångsättning" av vattnet kommer ske. Observera dock att vattnet sedan åter kommer att stängas av.
  Torsdag 23 maj, 16.00:
  Just nu har vi en större vattenläcka i Laisvall. VA-teamet är på väg för att börja stänga av ledningar, för att sedan undersöka vart felet är. Det finns risk att Laisvall blir utan vatten under kvällen.
  Det är allt vi vet för tillfället. Vi uppdaterar detta inlägg så snart vi vet mer.

 • Vill du spana efter fjällgås med oss?


  Leif Björk, ansvarig för fjällgåsprojektet i Arjeplogs kommun, berättar om fjällgåsen och om projektet i Arjeplogs kommun.Vi ses lördagen den 25 maj 2024, kl. 10:00 vid badplatsen i Båtsjaur.
  Ta gärna med eget fika!
  Kom ihåg att ta med en kikare och kläder efter väder!


 • Vattenläcka på Lugnetvägen lördag 18 maj

  Just nu har vi en större vattenläcka på Lugnetvägen, som medför att trycket pendlar.En dricksvattentank kommer att ställas upp på brandstationen, från cirka middagstid lördag 18 maj.Till veckan kommer arbeten att pågå för att åtgärda läckan. Mer information kommer.

 • Misstanke om vattenläcka på Öberget

  VA-teamet misstänker att det finns en vattenläcka på Öberget, då vattnet är missfärgat. Vi uppmanar boende i området att vara uppmärksamma på vatten som tränger upp ur backen eller susande ljud från sin vattenledning.Vid misstanke om något sådant, kontakta VA-jouren på 076-105 25 01.Om du skulle råka ha missfärgat vatten bör det räcka att spola en stund tills det blir rent.

 • Effektivt samarbete premieras med stipendium

  På bild syns medarbetare på Kalix kommun, som tog emot stipendiet från Vitalis.
  Vitalis stipendium går i år till Arjeplogs kommun i samarbete med 14 andra kommuner i Region Norrbotten. Genom ett gemensamt verksamhets- och EKO-system för alla kommuner i regionen skapas möjligheter att dela både resurser och processer. Kommunerna vinner med motiveringen att de tagit “ett helhetsgrepp om samverkan – ett effektivt samarbete över organisationsgränser – till gagn för såväl invånare som medarbetare”.- Efter ett hårt arbete har vi tillsammans med 13 kommuner i Norrbotten ett länsgemensamt system där vi alla inom socialtjänstens alla områden arbetar likadant. Det spelar ingen roll om man är undersköterska, sjuksköterska, socialsekreterare eller chef inom vård och omsorg, man använder samma verksamhetssystem i hela Norrbotten. Vård- och omsorgsverksamheten i Arjeplog har gjort ett fantastiskt arbete i samverkan med IT-enheten, ekonomikontoret och avgiftshandläggare, säger Josefin Bäcklund, projektledare på Arjeplogs kommun.– Den här resan började 2017. Vi var enträgna och målmedvetna om att göra detta tillsammans för att bana väg för framtiden. Och det gick! Vi har nästan blivit som en kommun, fast vi är 14, säger Anna-Lena Andersson, socialchef i Kalix kommun.På bild syns medarbetare på Kalix kommun, som tog emot stipendiet från Vitalis.


 • Så här gör du för att återvinna din bil

  I Arjeplog finns nu mottagningsställe där du kan lämna in din uttjänta bil för återvinning. Bilen ska vara anmäld i förväg för mottagning på www.bilretur.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och du ska ha fått en kvittens från Bilretur att bilen kommer att tas emot. Respektera de öppettider som du kommer att få besked om när du har anmält din bil, det går inte att komma med bilen annan tid!Vid mottagningsstället kommer de ta emot de bilar som har anmälts via www.bilretur.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid två alternativa tillfällen under maj-juni 2024. Då kommer Bilretur se till att bilen kommer att återvinnas av en miljöcertifierad auktoriserad bildemonterare på ett för miljön riktigt sätt.En ny bestämmelse har införts i avfallsförordningen (2020:614) som innebär att innehavaren av en uttjänt bil från och med 1 maj 2023 inte får lämna den till någon annan än en producent, producenternas mottagningssystem Bilretur.se eller en auktoriserad Bildemontering.

 • Vattenavstängning på Kumla, Österåker och Östergatan 16 maj

  Vattenleveransen kommer att stängas av idag 16 maj från lunchtid fram till cirka middagstid på Kumla, Österåker och Östergatan. Detta på grund av lagning.Vi beklagar eventuella olägenheter.

 • Kommunenkäten om företagsklimatet presenteras 3 juni

  Flygvy över Arjeplogs tätort en sommar.
  Måndag den 3 juni, kl 11.00-13.00 finns Svenskt Näringsliv på plats i Arjeplog, På Hornavan Hotell för att presentera resultatet av kommunenkäten som handlar om det lokala Företagsklimatet i Arjeplog.Svenskt Näringsliv bjuder på lunch.

  Alla välkomna!
  Välkommen med din anmälan:
  Företagsklimatet i Arjeplog 2024 (svensktnaringsliv.se) Länk till annan webbplats.


 • Sim- och sporthallen stängd lördagen 18 maj

  Foto på sporthallens entré.
  Sport- och simhallen kommer vara stängd under pingstafton, lördagen 18 maj.
  Välkomna åter på måndagen!


 • Risk för gräsbrand från 15 maj

  Karta över området för gräsbrand.
  Från onsdagen 15 maj är det stor eller mycket stor risk för gräsbrand i stora delar av Arjeplogs kommun, från Arjeplogs tätort och söder ut/öster ut.Hur kan det påverka mig?
  • Stor risk för att gräsbrand uppstår och lätt sprids i torrt fjolårsgräs.
  • Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus.
  När?15 maj kl. 09.00 – kl. 18.00Var?Snöfria delar av norra Svealand samt stora delar av Norrland, bland annat i stora delar av Arjeplog.

 • Valdebatt inför EU-valet 14 maj


  Tisdagen den 14 maj kommer det att hållas en valdebatt i Medborgarhuset, inför Europaparlamentsvalet 9 juni.Debatten inleds 18:00 och under kvällen kommer EU-frågor att diskuteras på olika teman, mellan representanter från olika partier. Vår moderator för debatten är Johan Fjellström.De partier som kommer att debattera är Socialdemokraterna, Liberalerna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.Kvällens teman:
  • Säkerhet
  • Klimat
  • Hållbart skogsbruk
  • Arbetsrätt
  När: 14 maj, 18:00-20:30
  Var: Medborgarhuset
  Moderator: Johan Fjellström


 • Avbrott i fjärrvärmeleveransen onsdagen 15 maj

  Fjärrvärmen kommer att stängas av för kunder i centrala Arjeplog under onsdagen 15 maj. Planerat avbrott för underhåll av ledningarna, avbrott från kl. 8 och till längst kl. 16.

 

 

 

mation!

 

 

En hands syns från höger som stoppar ned ett valkuvert i en valurna. Länk till vår sida om EU-valet.
Arjeplog på 2 minuter
Välkommen till Arjeplog och våra byar. Vi har 2 680 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun.
Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn.
Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi.
I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick.
Vi har ett fantastiskt fiske i 3 älvar och 8 727 sjöar. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 70 km lång, med 400 öar.
Fisket är stort i Arjeplog. Läser mer om vårt fiske på arjeploglapland.se.
För vintersportaren är Arjeplog finns mycket att göra med skidbackar, skidspår och mängder av toppar att bestiga!
Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.
Arjeplog är ett högteknologiskt centrum för fordonstest i kallt klimat. Här hörs mängder av olika språk och befolkningen fördubblas i Arjeplog vintertid.
Världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.
Fantastiska norrsken på vinterhimlen och sol som lyser dygnet runt på sommaren.
Upptäck Arjeplog och våra byar - Välkommen till oss!