Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Nu lyfter vi schackspelandet i skolorna

  Silverskolan har nu en schackklubb! Silverskolans schackklubb bildades av vår elevhälsoassistent Ruth Ranberg i maj och har nu cirka 130 medlemmar från förskoleklass upp till årskurs 8. Det innebär att mer än hälften av skolans elever är medlemmar!- Det är så roligt att se elevernas engagemang och iver över att vara med i schackklubben. En del har stor erfarenhet av schackspel och en del har aldrig provat schack och är ändå lika ivriga. Det är så spännande att få vara en del i detta, säger Ruth Ranberg.


 • Kontroll av brandposter 7-9 juni

  Under förmiddagarna 7 till 9 juni kommer räddningstjänsten att kontrollera brandposter på Kraja, Ringvägen, Öberget, Daghemsvägen, Relägatan samt industriområdet vid stallet.

  Vattnet i kranen kan därmed bli lite missfärgat och då bör man spola till vattnet är klart, helst i den första kranen efter inkommande vattenledning till bostad/verksamheten.

 • Sveriges nationaldag firas i kyrkan och på Silvermuseet

  Vi är glada att bjuda in alla Arjeplogs invånare till ett nationaldagsfirande den 6 juni kl. 13.00. Firandet börjar i Arjeplogs kyrka, där det kommer att hållas ett tal, vi kommer att välkomna nya svenska medborgare till vår gemenskap och lyssna på vacker musik från Mariakören.

  Årets Arjeplogare kommer också att tillkännages, en numera fin tradition som uppmärksammar särskilt bidragande medborgare i vårt samhälle.
  Efter ceremonin i kyrkan bjuder vi alla att fortsätta firandet utanför Silvermuseet. Där kommer det att erbjudas fika och vi får höra mer om sommarens aktiviteter i Arjeplog från turistinformationen. Silvermuseet kommer även att berätta om och visa de intressanta byggnaderna intill museet och diskutera kommande aktiviteter.

  Särskilt roligt för barnen: flaggmålning!
  Vi ser fram emot att fira nationaldagen tillsammans med er. Låt oss hylla vår gemenskap, vår kultur och vår stolthet att vara en del av denna fantastiska kommun och detta fantastiska land. Välkomna!

 • Laisdalen uppmärksammas på torget 2 juni

  Nu på fredag 2 juni firas biosfärdagen, en dag då Sveriges alla sju biosfärområden uppmärksammas. Vårt vackra Laisdalen är med i biosfärområdet Vindelälven-Juhttátahkka sedan 2019, vilket kommer uppmärksammas med aktiviteter på Guld-Klas torg från 12:00-15:00 på fredagen.Kom och lär dig mer om vilka intressanta aktiviteter som erbjuds i Laisdalen i sommar! Engagerade personer kommer finnas på plats för att informera om allt från kommande guidade visningar, en cykeltävling och vackra besöksmål.Ett biosfärområde är en slags brobyggare som knyter samman människor och olika aktörer.  Konceptet har tre huvudsyften, att utveckla samhället i området på ett långsiktigt och hållbart sätt, att bevara biologisk och kulturell mångfald liksom ekosystem och landskap samt stödja demonstrationsprojekt, forskning och miljöövervakning.

  Välkomna!

 • Skogsdungen mellan kommunhuset och OKQ8 får ett lyft

  Flygfoto över området med markering för ny stig och belysning
  Det har länge varit tal om att göra något trevligt av den fina skogsdungen mellan kommunhuset och OKQ8. Från idag är dungen under förvandling för att bli ett ännu mer inbjudande område för invånare och besökare.En ny hundpark är på gång, placerad i norra delen av skogsdungen, mot korsningen Drottninggatan/Lappvallsvägen. Vi ser fram emot fin plats för våra fyrbenta vänner!För att säkerställa en bekväm och trygg upplevelse även under mörka timmar kommer dungen också att utrustas med belysningspollare, liknande de bakom Silvermuseet. Gångvägarna kommer att förbättras med stenmjöl, vilket ger en mer framträdande och estetiskt tilltalande stig runtom skogsdungen.Högst upp kommer en grillplats att etableras.Vi har ännu inte har ett exakt datum för när allt kommer att vara färdigt, men arbetet pågår just nu och vi ser fram emot att kunna meddela er när allt står klart.

 • Vattenläcka i Nyliden

  Det har uppdagats en vattenläcka i Nyliden. Mellan klockan 12.00 och 16.00 idag kommer därför vattnet att stängas av för ett reparationsarbete. Går allt som det ska är vattnet sedan åter.Efteråt kan vattnet vara lite missfärgat. Du behöver bara spola en stund och när det sedan börjar bli klart går det bra att dricka.

 • Dialogmöte om Jäckviks utveckling 13 juni

  En bild på Jäckvik och skogen på Pieljekaise bakom, fotad från vattenfronten.
  Vi uppmuntrar dig att ta ett aktivt steg mot Jäckviks framtid. På tisdagen den 13 juni kl. 18:00 samlas tjänstepersoner från Arjeplogs kommun, Trafikverket och Norconsult på Jäckviksgården för att höra dina åsikter och förslag.Vilka är Jäckviks största kvaliteter? Vilken utveckling ser du för Jäckvik i framtiden? Behöver vi fler bostäder? Dina tankar är viktiga för oss.Kom och diskutera med oss. Din röst kan bidra till att forma Jäckviks framtid.Vi ser fram emot att träffa dig. Varmt välkomna!Emil Sundström
  Samhällsbyggnadsavdelningen

 • Spola om vattnet är brunt i din kran i sommar

  En vattenkran som spolar i ett kök.
  Nu har tjälen börjat släppa i marken och snart kommer årets planerade grävarbeten att ta vid. Även om du inte drabbas av vattenavstängningar kan du dock märka av att det kommer brunt vatten i kranarna. Räds icket! Det är helt naturligt och beror på rostavlagringar som samlas upp i vattnet när det står stilla i rören.
  Du behöver bara spola en stund och när det sedan börjar bli klart går det bra att dricka.

 • Kommunfullmäktige 26 juni

  En ordförandeklubba på ett bord.
  Den 26 juni är det kommunfullmäktige! Vi önskar alla välkomna att delta. Mötet kommer även att livesändas via kommunens Facebooksida.
  I tidningen Arjeplogar'n står det fel datum, det är alltså inte 6 juni som kommunfullmäktige är, utan 26 juni. Vi hoppas att detta når alla tidningsläsare som är intresserade av mötet.

 • Simhallen stängd lördag 27 maj

  Simhallen håller stängt på pingstafton, lördag 27 maj.

  Det ska bli lite mulet, men vi håller tummarna för uppehåll. Trevlig helg önskar vi alla simmare, och alla andra!

 • Snart dags för cykelns dag - 3 juni

  Stiliserad grafik med en cykel och texten "Snart är det cykelns dag!"
  3 juni firas varje år världscykeldagen, World Bicycle Day, över hela världen, på uppmaning av FN. Syftet är att visa på den nytta som cykeln har för hälsan, klimatet och ekonomin. För första gången tänkte vi på Cykelns dag den 3 juni uppmana till gemensam cykelglädje även i Arjeplog.På initiativets hemsida kan du dela din cykelglädje med bilder och vinna priser. Tävlingen hittar du här: https://www.cykelnsdag.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.Vi vill också uppmana till att registrera din cyklade tid den 3 juni. På samma sida som ovan kan du registrera dina tider när det är dags.Är du en cykelfantast? Funderar du på att börja? Nu är tiden inne. Lycka till!


 • Nordisk flygövning 29 maj-9 juni

  Fyra stridsflygplan i formation i luften.
  Under perioden 29 maj till 9 juni arrangerar Sverige, Finland, Norge och Danmark en internationell flygövning, där Finland är övningsledare och ansvarig för övningen. Övningen kallas Arctic Challenge Exercise 2023, eller ACE 23, genomförs för sjätte gången inom ramen för det nordiska samarbetet och det Cross border-avtal som finns mellan länderna. Övningen är en vidareutveckling av tidigare års genomförda flygövningar och är planerad att genomföras vartannat år.

 

 

 

Arjeplog på 2 minuter
Välkommen till Arjeplog och våra byar. Vi har 2 680 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun.
Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn.
Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi.
I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick.
Vi har ett fantastiskt fiske i 3 älvar och 8 727 sjöar. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 70 km lång, med 400 öar.
Fisket är stort i Arjeplog. Läser mer om vårt fiske på arjeploglapland.se.
För vintersportaren är Arjeplog finns mycket att göra med skidbackar, skidspår och mängder av toppar att bestiga!
Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.
Arjeplog är ett högteknologiskt centrum för fordonstest i kallt klimat. Här hörs mängder av olika språk och befolkningen fördubblas i Arjeplog vintertid.
Världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.
Fantastiska norrsken på vinterhimlen och sol som lyser dygnet runt på sommaren.
Upptäck Arjeplog och våra byar - Välkommen till oss!