Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Hjälp oss förbättra välkomnandet för inflyttare till Arjeplog

  Två människor på toppen av Galtis med Arjeplogs vackra vinterlandskap i bakgrunden.
  Är du en inflyttad arjeplogare? Vi är väldigt nyfikna på dig och varför du valde att bosätta dig i Arjeplog! Vi har tagit fram en enkät som du gärna får besvara. Genom att lära oss mer om dig och varför du flyttat hit kan vi göra ett bättre arbete för att få dig och andra inflyttare att bättre trivas här.Vi hoppas att du tar dig tid att besvara enkäten, oavsett om du flyttade hit i år eller för tio år sedan.Klicka här för att komma till enkäten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 • Uppstart för dig som vill spela instrument eller dansa

  Bilden föreställer en flerfärgad affisch med ovan angivna information. Kommunens logotyp, bilder på instrument, en QR-kod.
  Lär dig att spela ett instrument!Går du i årskurs 4 eller i en högre klass och vill lära dig att spela ett instrument?
  Just nu kan vi erbjuda gitarr, trummor, elbas och piano.
  Kurstart 1 februari! Begränsat antal platser!
  Anmäl dig på arjeplog.se under e-tjänster.
  Skanna QR-koden på affischen nedan så kommer du direkt till e-tjänsten.
  Kulturskolan tar kontakt med vårdnadshavarna inför kurstart
  Välkomna!
  Kontakt: Christina Sundqvist
  christina.sundqvist@arjeplog.se, 070-242 27 64 eller 0961-142 93.

  Det har blivit dags att anmäla sig till vårterminens danskurser!Vi välkomnar nya som gamla elever, inga förkunskaper krävs.
  Kurstart onsdag 1 februari, sedan fortsättningsvis på onsdagar.
  Förskolekalss och årskurs 1 kl. 16.15-17.00
  Årskurs 2 och 3 kl. 17.15-18.00
  Årskurs 4 till 6 kl. 18.15-19.15
  Anmälan görs på https://arjeplog.enamnd.se/oversikt/overview/2075 Länk till annan webbplats.Välkomna!
  Kontakt: Christina Sundqvist
  christina.sundqvist@arjeplog.se, 070-242 27 64 eller 0961-142 93

 • Game On - intro till spelbranschen med start 31 januari

  En svart affisch med text på i vitt. Samma information återfinns i nyheten. En bild på en Super Mario-svampskurk och God of War.
  Välkommen att delta i 3 workshoppar inom gaming! På träffarna introduceras du till spelbranschen, i samarbete med FCVSverige, Arjeplogs kommun och Youth Up North.
  Begränsat antal platser - anmäl dig senast på fredag till larcentra@arjeplog.se31 januari, 18:00 - 20:00
  Intro och leveldesign

  21 februari 18:00 - 20:00
  QA Speltest
  21 mars 18:00 - 20:00
  Stories och vägen framåt

 • Vattnet stängs av i Laisvall ett par timmar måndag 23 januari

  Välkomstskylt till Laisvall, tyngd av snö.
  Vattnet kommer att stängas av i Laisvall måndagen 23 januari, mellan klockan 13:00 till senast 16:00. VA-teamet kommer att genomföra ett planerat reparationsarbete.Om vattnet är brunt efter reparationen räcker det med att spola ett tag för att vattnet ska bli klart.Vi beklagar eventuella olägenheter.

 • Succén med vuxensim fortsätter 17 januari

  Roy Andersson i badet hänger vid poolkanten på bägge armbågarna och ler mot kameran.
  I höstas tog lärcentra initiativ till att på prov starta simträning för vuxna och det har blivit en väldigt uppskattad aktivitet med en handfull deltagare varje vecka. Roy Andersson har tagit sig an uppdraget som simlärare och säger att det är jätteroligt – och en så otroligt viktig verksamhet.- Mina elever är ett glatt gäng som bjuder på sig själva, det är mycket skratt och hejarop i bassängen, säger Roy.Simträning för vuxna initierades av de vuxna själva då en del behövde simkunskaper för jobbet, andra för att kunna simma med barnen sina barn eller bara för att de aldrig lärt sig. I en kommun med 8 727 sjöar är det ett bra initiativ.Vill du också vara med? Simträningen började den 17 januari 15:30-16:30, med fortsätter därefter varje tisdag, samma tid. Träningen är för dig som inte är simkunnig eller som känner dig osäker i vatten.


 • Utbildningstillfällen om fisketillsyn i februari

  En person som släpper tillbaka en fisk i vattnet från en berghäll.
  Länsstyrelsen bjuder in alla fisketillsynsintresserade till en grundutbildning i Mellanström den 11-12 februari. Under denna utbildning kommer deltagarna att få lära sig grunderna i fisketillsyn och dess viktiga roll i att skydda våra fiskebestånd.Utbildningen börjar klockan 10.00 på lördag 11 februari och klockan 09:00 på söndagen 12 februari. Bägge dagarna pågår utbildningen till ungefär 16:00. Utbildningen avslutas med ett skriftligt prov. Lunch anordnas till en mindre kostnad. Själva utbildningen är kostnadsfri. Det är viktigt att du som är intresserad anmäler dig.Länsstyrelsen erbjuder även en digital fortbildning i fisketillsyn via Skype den 7 februari, kl. 16.00-20.00. Om du är intresserad och vill lära dig mer, hör av dig till Elin Karlander på Länsstyrelsen, telefon 010-22553855, eller e-post elin.karlander@lansstyrelsen.se.Här finns information om fisketillsyn, på Länsstyrelsens webbplats, Fisketillsyn | Länsstyrelsen Norrbotten (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats..

 • Samtal och mingel om inflyttning i Adolfsström

  Affisch med den text som återfinns i nyheten samt en ung person som tittar ut över skog och vatten från en höjd.
  Fredagen 13 januari bjuder biosfärområde Vindelälven-Juhttátahkka in till samtal och mingel om att leva här och flytta hit. Kom och dela med dig av dina idéer och tankar!Några av de frågeställningar som kan ställas under kvällen är "Vad behövs för att vi alla ska kunna leva ett rikt liv här?" och "Vad behövs för att fler unga ska vilja kunna stanna kvar och bosätta sig här?".Samtalskvällen sker vid Fjällflygarnas reception i Adolfsström, fredagen 13 januari kl. 17:00-19:00.Anmälan via länken https://forms.office.com/e/zpG0SWT6Te Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  Alternativ kontakt: Daniela Nedelcheva 072-220 47 12
  Välkommen!

 • Hemresetillägg till gymnasieungdomar

  Skolorna fotade från Öberget, vintertid.
  Kommunstyrelsen har beslutat om ett hemresetillägg till gymnasieungdomar som studerar och bor på annan ort, som komplement till inackorderingstillägget. Målet med satsningen är att gymnasieungdomar från Arjeplog ska ha möjligheten att resa hem lite oftare än annars för att träffa familj och vänner, jobba extra och/eller behålla kontakten med hemkommunen.


 • Visning av Avatar 2 för ungdomar på lördag

  Avatar 2-postern, med två avatarer som tittar mot oss.
  Arjeplogs kommun och Youth Up North bjuder in ungdomar från årskurs 6 till årskurs 3 på gymnasiet till en gratis visning av den spännande filmen "Avatar The Way of Water".Bänka dig för en magisk upplevelse på lördag den 17 december kl. 19.00. Platserna är begränsade, så var gärna där i god tid. Popcornmenyn ingår, så det blir en perfekt kväll på bio!Välkomna!

 • Alternativ för att få tillgång till bredband

  Bredbandsutbyggnaden i Arjeplog pågår och det finns flera alternativ för att få tillgång till bredband i området.För att beställa fiber kan man gå in på https://fibertillalla.se/ Länk till annan webbplats., men om adressen inte kommer upp finns det alternativa lösningar på https://www.telia.se/bredband Länk till annan webbplats..
  Bredband via mobilnätet med yttre antenn kan också beställas på https://www.telia.se/bredband Länk till annan webbplats..
  Zmarket på https://zmarket.se/ Länk till annan webbplats. ger en överblick över vilka tjänster som finns tillgängliga på en fiberanslutning och det går också att beställa tjänster via respektive tjänsteleverantörs hemsida.Det är viktigt att anmäla markarbeten till Ledningskollen på https://www.ledningskollen.se/ Länk till annan webbplats. och alla grävskador ska anmälas på Damage report - Telia.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Mer information om att flytta eller anmäla skadad kabel finns på Flytta kabel eller anmäl skadad kabel - Telia.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 • Öppettider över jul och nyår

  Text med öppettider framför kommunhusets entré.
  Jul och nyår närmar sig med stormsteg. Några av våra verksamheter har särskilda öppettider under helgerna som kommer. Nedan kan ni läsa vad som gäller. 

 • Vaukagården uppvaktades med Luciatåg

  Magnar och Nanna i stjärngosse- och luciaskrud framför Hornavanskolans luciatåg.
  Hornavanskolan besökte Vaukagården i tisdags och underhöll med ett fantastiskt luciatåg! De fick hjälp av Vaukagårdens egna stjärngosse Magnar, 101 år, och lucian Nanna, 103 år, vilket gjorde det extra speciellt.Vi vill tacka Hornavanskolan, Magnar och Nanna för att de tog sig tid att komma och förgylla dagen för de boende på Vaukagården.- Vi uppskattade jättemycket att Hornavanskolan ville komma och vi hälsar dem ett stort tack för det, säger Ebba Ögren, biträde på Vaukagården.

 

 

 

Viktig information!


Arjeplog på 2 minuter
Välkommen till Arjeplog och våra byar. Vi har 2 680 invånare och är till ytan sett Sveriges fjärde största kommun.
Flygplatsen i Arvidsjaur har dagliga turer från Stockholm och vidare till Arjeplog åker du med flygbussen. Restiden är ungefär 3 timmar. Du kan också ta dig hit med tåg och buss via Jörn.
Njut av lugnet, gästfriheten och delikatesserna som finns i naturens skafferi.
I Arjeplog finns det 160 mil skoterleder tack vare våra skoterföreningar som ser till att lederna är i bra skick.
Vi har ett fantastiskt fiske i 3 älvar och 8 727 sjöar. Här finns Sveriges djupaste sjö Hornavan, som är 226 meter djup och 70 km lång, med 400 öar.
Fisket är stort i Arjeplog. Läser mer om vårt fiske på arjeploglapland.se.
För vintersportaren är Arjeplog finns mycket att göra med skidbackar, skidspår och mängder av toppar att bestiga!
Här finns vacker och vild natur med mängder av fjäll och vandringsmöjligheter.
Arjeplog är ett högteknologiskt centrum för fordonstest i kallt klimat. Här hörs mängder av olika språk och befolkningen fördubblas i Arjeplog vintertid.
Världsledande subarktisk landskapsforskning och unik samisk silversamling ryms i kommunens stolthet, Silvermuseet.
Fantastiska norrsken på vinterhimlen och sol som lyser dygnet runt på sommaren.
Upptäck Arjeplog och våra byar - Välkommen till oss!