Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--
Evenemang
Evenemang

 • Simhallen öppnar - med restriktioner

  Simhallen öppnar återigen, men för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer införs tidsbokning.För tidsbokning, ring 0961-14153, 18.00-19.00 vardagar, 12.00-13.00 lördagar.Dörren kommer att vara öppen 15 min innan din bokade tid.Max 4 personer tillåts i varje omklädningsrum samtidigt. 8 personer får bada samtidigt. I gymmet får max 8 personer vistas samtidigt.Sporthallen är fortfarande stängd för vuxen lagidrott. Badmintonbana går att boka. Byt om hemma!Välkommen med din bokning. Klicka här för att se våra öppettider.


 • Kontaktfamilj sökes för litet barn


  Vi söker en kontaktfamilj för ett barn i lägre skolålder. Efter att ni lärt känna varandra kommer barnet kommer att vara hos er två av fem helger. Om ni är intresserade av uppdraget, kontakta Malin Westerlund, 0961-141 90 eller malin.westerlund@arjeplog.se.

  En kontaktfamilj fungerar som ett komplement till barnets egen familj. Barnet bor fortfarande kvar hemma, men får extra stöd av sin kontaktfamilj. Hos en kontaktfamilj bor barnet vanligen vissa dagar varje månad under en bestämd tid. För många barn är det mycket värdefullt att regelbundet få vara hos en annan familj.

 • Lunka på med majlunken!


  Från 1 maj kan du delta i majlunken! Du går, cyklar, springer eller på annat sätt tar dig fram till någon av majlunkenlådorna som finns utplacerade i kommunen.Skriv datum, namn och telefonnummer i skrivblocket i lådan för att delta i utlottningen av priser. Dragning sker i juni och vinnarna kontaktas därefter.Brevlådorna är placerade i:
  Vaukaleden-Grusvägen på Öbergasidan, Skeut, Arjeplogs östra infart, Skjutbanan, Laisvik, Rattik, Gautosjö, Laisvall, Laisvallby, Slagnäs, Jäckvik, Racksund, Jutis, Båtsjaur, Ånge/ Kåttjokk, Mellanström, Rebackudden, Kallön, Sakkavare och Radnejaur.


 • Störningar i vattenleveransen längs Björkgatan vecka 17

  Denna vecka kommer arbetet längs Björkgatan att fortsätta. Störningar i vattenleveransen kommer att förekomma under korta stunder. Störningarna kommer ske främst från Björkgatan 18 till Björkgatan 28.

 • Årets Arjeplogare - Eva Karlberg

  Idag beslutade Arjeplogs kommunfullmäktige att utse Eva Karlberg till Årets Arjeplogare, för år 2020, för hennes fleråriga arbete med världens barn-insamlingen. Stort grattis, Eva! Utmärkelsen delas ut till personer som utmärkt sig genom att göra en betydande insats för Arjeplogs kommun under året. Årets Arjeplogare ska vara en förebild, ta ett samhällsansvar samt vara en god ambassadör för Arjeplogs kommun.I vanliga fall sker utdelningen av utmärkelsen i samband med nationaldagen, men med tanke på coronaläget är det möjligt att det sker senare. Detta återkommer vi om.

 • Smittspridningen nu störst hittills i Norrbotten

  Antalet konstaterade fall av covid-19 i Norrbotten fortsätter att öka och är nu de hittills högsta under pandemin. Särskilt höga är smittotalen i Piteå, Älvsbyn, Jokkmokk och Arvidsjaur, det vill säga kommuner med närhet till och kommunikationer med Arjeplog. Belastningen på sjukvården är fortsatt mycket hög.Den så kallade brittiska mutationen av viruset har tagit över och står för 70-80 procent av all smitta i Norrbotten. Det är en mer smittsam variant av viruset och jämfört med tidigare blir fler unga under 19 år smittade.Drygt 25 procent av Arjeplogs befolkning har fått åtminstone en dos vaccin och det är positivt. Vaccinet minskar risken för smitta och allvarlig sjukdom, men vi vill understryka att de grundläggande råden för att skydda varandra fortfarande gäller alla – såväl den som fått vaccin som den väntar på att få det:
  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus
  • Tvätta händerna ofta
  • Testa dig vid symtom
  Vi vill särskilt uppmana även elever i grundskolan och gymnasieskolan att följa restriktionerna, och att inte fira skolavslutning och student på ett sätt som riskerar att öka smittspridningen.Håll i och håll ut!

 • Sista chansen att få slutbetyg för dig som läser på komvux

  Regeringen har nyligen besluta att förlänga möjligheten att utfärda slutbetyg i komvux ytterligare fyra år.I dagens komvux på gymnasial nivå har slutbetyget ersatts av gymnasieexamen. För elever med äldre betyg har det dock i många fall varit smidigare att få ett slutbetyg eftersom vissa äldre kurser inte kan ingå i en gymnasieexamen. Under en övergångsperiod kan därför slutbetyg utfärdas enligt äldre regler. Denna övergångsperiod var tidigare planerad att upphöra den 1 juli 2021, men förlängs nu till och med den 1 juli 2025.Mer information om detta finns på regeringens respektive Skolverkets webbplats:https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/04/mojligheten-att-utfarda-slutbetyg-i-komvux-forlangs-ytterligare-fyra-ar/länk till annan webbplatshttps://www.skolverket.se/skolutveckling/anordna-och-administrera-utbildning/administrera-utbildning/det-galler-for-vuxenutbildning-och-motsvarande#h-Mojlighetenattutfardaslutbetygforlangstill1juli2025länk till annan webbplatsVid frågor eller funderingar, samt tidsbokning, vänd er till Linda Lundström, studievägledare - 0961-142 13. Du kan även kontakta Inger Holgersen, administratör - 0961-142 04.