Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

--
Evenemang
Evenemang
 • 02 juni 2020

  Tänk om! Tre tips till dig som är tonårsförälder om hur du pratar om alkohol


  Alkohol är en källa till oro för de flesta tonårsföräldrar. Att sätta gränser är viktigt. Men hur får man till ett bra samtal med sin tonåring? Här ger Länsstyrelsen och Förebyggandegruppen i Arjeplog dig tre tips. På www.tänkom.nulänk till annan webbplats kan du läsa mer om unga och alkohol #tänkom”.

 • 01 juni 2020

  Krajabadet håller öppet i sommar

  Med utgångspunkt i den extraordinära händelse som coronapandemin medfört har kommunstyrelsen idag på ett extra sammanträde beslutat att erbjuda Silverresort hjälp för att Krajabadet ska hållas öppet i sommar.- Vi tänker naturligtvis på arjeplogare och besökare, men frågan har också en teknisk bakgrund i att skapa bättre förutsättningar för fjärrvärmepannan, samt att några arbetstillfällen skapas för sommarlediga ungdomar som, på grund av situationen kring covid-19, inte har samma tillgång till sommarjobb, säger kommunstyrelsens ordförande, Britta Flinkfeldt.
 • 29 maj 2020

  Varning för gräsbrand i Arjeplog

  SMHI har gått ut med en varning för gräsbrand i östra delen av Arjeplogs kommun. Arjeplogs tätort och österut är det område som omfattas. Risken för bränder i torrt fjolårsgräs anses som stor. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus.
 • 27 maj 2020

  Vattenavstängning vid Medborgarhuset, Daghemsvägen, Relägatan och Gamla Slagnäsvägens industriområde

  Vattnet kommer att stängas av ikväll, cirka mellan klockan 18:00-22:00 vid Medborgarhuset, Daghemsvägen, Relägatan, Gamla Slagnäsvägens industriområde. Även delar av Öberget kan drabbas, bland annat Smedjegatan.
 • 26 maj 2020

  Möjligheten att utfärda slutbetyg på komvux förlängs

  Funderar du på ett karriärbyte eller vidare studier? 1 juli 2021 - nytt sista datum för att utfärda slutbetyg! Regeringen har beslutat att förlänga möjligheten att utfärda slutbetyg på Komvux ytterligare ett år, från 1 juli 2020 till 1 juli 2021. De har även beslutat om att ta bort den så kallade åttaårsregeln. Det innebär att ett betyg som har utfärdats längre än åtta år före slutbetyget får tas in i slutbetyget, utan att det krävs särskilda skäl.

 • 25 maj 2020

  Fibernätverket i Laisvall och Laisvallby nere

  På grund av en mindre brand i en elstolpe har en fiberkabel gått av i Laisvall. Servicepersonal är tillkallad och prognosen är att fibern är återställd under morgondagen.
 • 20 maj 2020

  Fjällgås-exkursion i Båtsjaur 23 maj


  Välkomna på Fjällgås-exkursion i Båtsjaur, 23 maj kl. 10.00-12.00. Vi träffas vid stranden i Båtsjaur, se karta.Fjällgåsen är Europas mest hotade fågelart! Självklart väljer den att häcka uteslutande i Arjeplogs kommun. Tag tillfället i akt och lär dig mer om denna sällsynta och vackra fågel.