Arjeplogs kommun driver och deltar i utvecklingsprojekt som bidrar till att uppnå de uppsatta målen för kommunen. De finansieras oftast med bygdemedel och medel från EU och/eller andra större finansiärer. Genom projekt får vi i Arjeplogs kommun mer resurser för det vi vill göra. Om du har en projektidé kan du vända dig till Staben och/eller Argentis för råd och tips.
Arjeplogs kommun stödjer lokala insatser för att utveckla landsbygden. Byar och föreningar uppmuntras att skriva egna utvecklingsplaner och har möjlighet att ansöka om upp till 20 000 kronor per projekt till lokal landsbygdsutveckling i form av en Utvecklingspeng.
Beslut om utvecklingsstöd fattas löpande under året vilket kan innebära att ansökningar under den senare delen kan avslås på grund av att årets tilldelade medel är använda.
Använd blanketterna nedan. Det är enkelt att söka stöd.
Blankett för ansökan om stöd för lokal landsbygdsutveckling Pdf, 225.1 kB, öppnas i nytt fönster.
Riktlinjer för stöd för lokal landsbygdsutveckling Pdf, 192.4 kB, öppnas i nytt fönster.
Mall för utvecklingsplan för föreningar Pdf, 153.8 kB.
Mall för byautvecklingsplan Pdf, 150.9 kB.
Mall för slutrapport utvecklingsstöd Pdf, 207.3 kB, öppnas i nytt fönster.
Arjeplogs platslogga finns nedan. För högupplöst version, kontakta Webmaster.
Platslogga
Det finns även möjlighet att söka stöd för kulturella och kreativa aktiviteter och marknadsföring av Arjeplogs kommun. Läs mer om Kulturkraft.
Arjeplogs kommun har den 18 mars 2020 ansökt om bidrag på 236 500 kronor för att förbättra situationen för vilda pollinatörer och pollinering samt bidra till att bevara den biologiska mångfalden inom Arjeplogs och Arvidsjaurs kommuner. Arjeplogs kommun anlitar Föreningen Fjärilar i Pite lappmark som är den lokala aktören, verksam inom Arjeplogs och Arvidsjaurs kommuner, som ska ansvara för genomförande av projektet i samverkan med Föreningen Pite lappmarks flora.
Det ska skapas fler blommande områden och boplatser för pollinerande arter som vildbin och fjärilar både i tätort och landsbygd. Kunskapen om pollinatörer och pollinering ska öka hos flera olika aktörer.
Projektet stöds genom Naturvårdsverkets "Lokala Naturvårdssatsningen.
Youth Up North är ett projekt som syftar till att stärka ungas inflytande och delaktighet för en levande landsbygd/glesbygd där unga vill stanna kvar, och ha en aktiv roll för att utveckla kommunen och bidra i samhällsutvecklingen.
Projektet är ett samarbete mellan Youth2030 Movement, Sveriges ungdomsråd och här lokalt även med Arjeplogs kommun.
Mer om projektet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Publicerad av: Martin Stråmo
Senast ändrad: