11 februari 2014

Det här är trevlig bild på ett nystädat badrum. Betydligt värre ser det ut i Pumpstation 3 och om inte situationen förbättras kommer vår kommunikatör att börja publicera bilder därifrån. Vad spolar du ner i toaletten?

Det enda som får spolas ner i toaletten är kiss, bajs och toalettpapper (som löses upp i vatten - det gör inte hushållspapper och pappersnäsdukar). Det torde de allra flesta redan känna till, men till Pumpstation 3 kommer mycket annat som kan fastna, försvåra rening och i värsta fall förorena vattnet. Några exempel från den senaste tiden:

Bindor, blöjor, bomull, cigarettfimpar, färgrester, förpackningar, godispapper, hushållspapper, hårbollar, kemikalier, kondomer, lacknafta, läkemedel, mat, nagellack, nylonstrumpor, olja, pappershanddukar, plastpåsar, snus, tamponger, tops, tuggummi, trasor, tvättlappar, tyger och våtservetter.

Det här är ett stort problem. Det kostar kommunen tid och det kostar skattebetalarna pengar. Dessutom kan läkemedel och kemikalier kan förstöra reningsprocessen, vilket kan leda till förorenat vatten.

Tack och lov är det lätt avhjälpt: Ställ en sopkorg i badrummet och spola aldrig ner något annat än kiss, bajs och toalettpapper i toaletten.

Publicerad av: Yvonne Pauna
Senast ändrad: 11 februari 2014

Information

Tekniska kontoret
0961 - 141 20

Kontakt

Öppettider
Växel: 0961-140 00
Mån-Fre: 8.00-16.00


Besök Tingsbacka
Mån-Tors: 8.00-17.00
Fre: 8.00-16.00

Lunchstängt: 12.00-13.00
kommun@arjeplog.se

Dexter

Skolexpedition för:
-Grundskola och gymnasiumlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

IST Förskola

Skolexpedition för:
-Förskola och skolbarnomsorglänk till annan webbplats