05 februari 2016

Året ut kommer Kristina Unnes att handleda äldre till en guldkant på tillvaron.

Tack vare Socialstyrelsens så kallade stimulansmedel, ett statsbidrag för ökad bemanning inom kommunens äldreomsorg, kommer Kristina Unnes att kunna vara tjänstledig från sin tjänst som undersköterska för att i stället arbeta med att skapa trygghet och kvalitet för äldre.

-Som handledare kommer jag att jobba med aktivering både med enskilda och grupper, berättar Kristina. Tillsammans med föreningar, studieförbund, kyrkan, Silvermuseet, bibliotek och andra ska vi hitta komplement till de aktiviteter som redan finns.

Ett antal grupper har redan startat. De arbetar med promenader, gympa, hantverk, datorer och surfplattor, välmående och minnen.

-Vi pratar om gamla tider, föremål och foton. Vi har haft turen att få låna Börje Granströms bilder av biblioteket.

Kristina hoppas på att kunna inspirera, stimulera och sätta guldkant på tillvaron genom att ta med sig de äldre utomhus till båt, brygga, lusthus, eldstäder och utomhusgym.

-Vi har så vacker närmiljö kring Vaukagården, så den ska vi verkligen ta vara på, säger Kristina, men nu närmast längtar vi till filmfestivalen och den visning de ordnar för boende på Vauka, Tallbacken, Norrskenet och Facklan.

Kristina tar gärna emot tips på 070-282 68 94 eller e-post kristina.unnes@arjeplog.se

Publicerad av: Lotta Lestander
Senast ändrad: 02 augusti 2017