Fordons- & komponenttest

Under vinterhalvåret är Arjeplog världens ledande centrum för fordons och -komponenttester. Ca. 4 500 personer från Europas och Asiens fordons-­ och komponenttillverkare testar sina produkter i stabil vinterkyla på de frusna sjöarna. Här möts många nationaliteter i en ständig strävan att utveckla framtidens fordon.   

Broms-, stabiliserings- och kraftöverföringssystem har varit basen i näringen. ABS-bromsarna är ett av många system som testats och utvecklats i Arjeplog. Allteftersom flera systemtyper börjat testas i området så har biltestföretagen anpassat sin service och erbjudit allt fler anpassade tjänster vid tester i det kalla klimatet. 

Företagen tillhandahåller olika faciliteter och tjänster till sina kunder på avtalsbasis. De tjänster som de lokala biltestföretagen erbjuder varierar mellan bolagen. Gemensamt är dock att samtliga företag erbjuder sina kunder: 

  • Is- och landbanor
  • Verkstäder
  • Garage
  • Kontor
  • Kompetent arbetskraft
  • Boende  

Övriga tjänster

Biltestföretagen tillhandahåller även andra typer av tjänster. Ett flertal företag har egna utbildade testförare som kan utföra tester åt kunderna. Vidare står fullt utrustade verkstäder, med kunnig personal, till kundernas förfogande.

Kunderna kan också köpa administrativa tjänster, såsom assistans vid import och export av fordon och utrustning, sekreterareservice, uthyrning av kommunikationsutrustning, datanätverk mm, mm

Publicerad av: Lotta Lestander
Senast ändrad: 09 januari 2018

Information

Användbara länkar
SPGA - Swedish Proving Ground Associationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuellt
Isens Giganteröppnas i nytt fönster - Film om hur bilttest etablerades i Arjeplog

Kontakt

Öppettider
Växel: 0961-140 00
Mån-Fre: 8.00-16.00


Besök Tingsbacka
Mån-Tors: 8.00-17.00
Fre: 8.00-16.00

Lunchstängt: 12.00-13.00
kommun@arjeplog.se