24 september 2019

Pressmeddelande: Britta Flinkfeldt avgår som kommunstyrelsens ordförande våren 2020

Britta Flinkfeldt avgår som kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog under våren 2020.

Efter drygt 10 år som kommunstyrelsens ordförande i Arjeplog aviserar Britta Flinkfeldt sin avgång.

Jag är inne på mitt 11:e år och har börjat tycka att det är dags att någon annan tar över posten som kommunalråd i Arjeplog. Kommunen behöver ledas av en person som har ny kraft och är hungrig på sitt uppdrag!

Britta har meddelat arbetarkommunens styrelse sitt beslut vilket innebär att partiets valberedning nu sammankallas för att påbörja arbetet att vaska fram en ny, lämplig kandidat. Byte på posten ska ske under första kvartalet 2020 och exakt datum för tillträde sätts i samråd med den nya kandidaten.

Jag hoppas och tror att överlämningen kommer att ske så smidigt som möjligt och jag ser gärna att vi får en tid att låta det nya kommunalrådet ta del av kontaktnät, sätta sig in i pågående frågor och jobba in sig i budgetarbetet för kommunen.

Britta tillträdde som kommunstyrelsens ordförande efter Bengt-Urban Fransson den 1 augusti 2009. När hon ersätts kommer hon att vara det kommunalråd i Arjeplog som har suttit längst sedan Sigvard Sundström som innehade posten i slutet av 60- och början av 70-talet.

Jag drivs fortfarande av att vara med och utveckla samhället och både tror och hoppas att såväl min utbildning som min erfarenhet och mina kontaktnät ska kunna vara till nytta nu när jag står beredd att axla andra ansvarsområden. Vad det blir vet jag inte än och det känns spännande.

Arjeplog 2019-09-24

Mats Abrahamsson, ordf. Arjeplogs Socialdemokratiska Arbetarkommun

Publicerad av: Norea Dahlberg
Senast ändrad:

Information

Kommunikatör
Martin Stråmo
Tel: 0961-141 39

Obs. Har du använt sökfunktionen och hittat en nyhet? Se på datumet längst ned på artikeln för att avgöra om informationen fortfarande kan vara aktuell eller ej.

Kontakt

Öppettider
Växel: 0961 - 140 00
Mån-Fre: 8.00-17.00

Dag före röd dag:
09.00-13.00

Medborgarservice
0961-144 44
Mån-Fre: 09.00-16.00

Socialtjänsten
ifo@arjeplog.se
Mån-Fre: 09.00-16.00

Lunchstängt: 12.00-13.00
kommun@arjeplog.se