Bad, Lek & Spel

Arjeplog erbjuder en utomhuspool på Kraja Camping, samt ett stort antal fina sandstränder och områden lämpliga för sol och bad. För mer information kan du ringa Turistbyrån på 0961-145 20. Vintertid finns även en simhall för de som önskar simma inomhus​.

Det finns tolv kommunala lekplatser i tätorten för barn att leka och ha kul.
Karta över lekparkerna. Länk till annan webbplats.

För de som är intresserade av terrängcykling, finns det områden runt Arjeplog som är lämpliga för denna aktivitet. Det finns numera en terrängcyklingbana uppe på Öbergabacken som vi varmt rekommenderar. Dock sker cyklingen på egen risk.

Arjeplog har två minigolfbanor. En vid Krajas camping och en i Laisvall. Krajas minigolfbana och Laisvalls minigolfbana är båda öppna under sommartiden​. På badplatsen i Nåtti finns det ett beachvolleybollnät för de som gillar att spela beachvolley​​. Dessutom finns det en discgolfbana vid Dödes Udde, och en ny bana vid Galgbacken DiscGolfPark sedan 2023​.

Vinteraktiviteter

I Arjeplog finns det gott om möjligheter till skidlek och pulkaåkning, både för de små och de stora! Glöm bara inte att gå utanför spåren när du inte skidar – det är viktigt att vi respekterar varandras spår.

Nyfiken på pulkaåkning? Ta en tur till den nya pulkbacken på Öberget för en rolig och fartfylld upplevelse.

Vi har två skidanläggningar i Arjeplog. Galtis skidanläggning har tre liftar, 13 nedfarter och ett barnområde.

Jäckvik bjuder på tre fina nedfarter och Sveriges längsta släplift. Ett väldigt trevligt och familjevänligt alternativ.

Publicerad av: Martin Stråmo
Senast ändrad: