Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Invigning av Arjeplogs Samiska Kulturvecka

  Annons för Höstmarknaden. Samisk flagga och samiskt konstverk i svartvitt föreställande en person som rider på en ren
  Ikväll invigs Arjeplogs samiska kulturvecka. Välkommen till Silvermuseet kl. 18.00 för att vara med när vår samiska vecka tar sin början med invigningstal, vernissage och sagoberättande. Det blir mingel, extra gott kaffe och så klart extra trevligt samkväm.Kl. 18.00 !
  • Invigningstal
  • Vernissage för utställningen ”Ett formstarkt Norrbotten"
   Katarina Spik Skum och Lisa Wallin berättar om sina verk och om deras deltagande i projektet. Läs mer: www.formstarknorrbotten.seLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.
  • Giehttogiella - Det berättande språket
   Kom och lyssna när Alva och Matilda från projektet Giehttogiella berättar myter och sagor från Sápmi. Alva och Matilda är från sydsamiskt område och turnerar runt i Sápmi.
   För äldre som yngre - en perfekt familjeaktivitet generationer emellan!
  Var: Silvermuseet
  Entré: Fri entré.
  Arrangör: Arjeplogs Kommun, Silvermuseet

 • Samisk seniorträff tisdag 4 oktober

  Annons för Höstmarknaden. Skeppsholmen i vacker höstskrud.
  Varmt välkommen på gemytlig samisk seniorträff i kåtan på Skeppsholmen tisdag 4 oktober klockan 13.00.

  Vi bjuder på fika!


 • På måndag inleds samiska veckan - en fullspäckad vecka med många evenemang

  Annons för Höstmarknaden. Skeppsholmen i vacker höstskrud.
  På måndag 3 oktober inleds den samiska veckan! Höstmarknaden hålls fredag till söndag 7-9 oktober. I år är det ett gediget program fullt med intressanta evenemang! Du kan läsa hela programmet här.Den samiska veckan invigs på Silvermuseet på måndagskvällen med invigningstal, vernissage och samiskt sagoberättande.

 • Arjeplogs pensionärer bjöds på mat utomhus under krisberedskapsveckan

  Martin Bäcklund utanför Vauka, som förbereder mat.
  Krisberedskapsveckan fortsätter! Idag serverades mat till Arjeplogs pensionärer utanför Vaukagården. Cirka 60-70 glada och hungriga personer dök upp för att äta köttsoppa eller grönsakssoppa.- Jag fick tillfälle att prata med våra pensionärer. Vi pratade om allas roll i beredskapen och vad vi gemensamt kan göra om krisen inträffar. Vi informerade dem vad vi redan har gjort och vad vi planerar att göra för att förbättra vår beredskap. Det här är något vi gärna övar igen, säger Peter Byrne, kostchef.


 • Fortsatt näst bäst företagsklimat i Norrbotten

  Rankinglista över kommunerna i Norrbotten, färglagd karta. Samma information hittar du i textform på https://www.foretagsklimat.se/arjeplog
  Idag släppte Svenskt Näringsliv sin rapport över företagsklimatet i Sveriges alla kommuner. Arjeplog ligger kvar på en andra plats i Norrbotten, vilket vi är väldigt glada för. För tredje året i rad ligger vi tvåa.Rankingen sker utifrån sammanfattande omdömen som inkommit genom enkätundersökningar från de lokala företagen i kommunen. Utifrån de svar som inkommit ser vi vad företagen anser att vi gör bra och vad vi kan göra bättre.De största förbättringsområdena är "konkurrens från kommunens verksamheter" och "upphandling". Det vi gör bättre är "information" och "dialogen med kommunens beslutsfattare".Här kan du läsa Svenskt Näringslivs rapport om Arjeplogs kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..Vi tar tacksamt emot denna glädjande nyhet och ser fram emot att fortsätta, och ytterligare förbättra, vårt arbete med det lokala näringslivet.

 • Kommunen krisövar matservering utan el

  Leif Johansson står framför sitt utryckningsfordon på Coops parkering.
  Idag står kostservice utanför Medan och lagar mat till flera av grundskolans klasser. Barnen har fått instruktioner om att ta med sig egna kåsor och bestick. Det påhittade övningsscenariot är att kommunen har varit utan ström i tre dagar och matlagning till våra omsorgsverksamheter sker på ett strömlöst vis.
  Förhoppningsvis tycker barnen samtidigt att det är ett spännande inslag i skolveckan.
  - Vi har förberett köttsoppa för barnen. Barnen kommer äta i Medan, där vi har släckt alla lampor, så barnen får äta i halvmörker. Vi har energy bars, saft och vatten, tunnbröd och ost. Barnen har fått instruktioner om vad de ska ta med sig, så det blir också en del av övningsmomentet. Flera av barnen har sett fram emot det här, så det blir kul, säger Peter Byrne, kostchef.Övningen sker med anledning av att det just nu är MSB:s årliga krisberedskapsvecka. Temat är mat. Arjeplogs kommun ansvarar för att bland annat äldreomsorg, vattenförsörjning, räddningstjänst och skola ska fungera även vid en samhällskris. Har du frågor om vår beredskap eller vilka hot och risker som finns kan du alltid kontakta vår beredskapssamordnare, Leif Johansson. Ring växeln på 0961-140 00 och be att bli kopplad.


 • Information om gatubelysningen

  Storgatan kvällstid.
  Nu i september har Vattenfall avslutat sin rondering i Arjeplogs kommun och lagat de fel som de kunde laga på en gång. Under denna rondering kunde de reparera enklare fel. De fel som återstår är antingen nya eller av mer komplicerad karaktär och planering pågår för åtgärder.Vi beklagar att det är mörkt ute på sina ställen i Arjeplogs kommun. Vi kommer hålla er informerade om läget så snart vi vet mer.