Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Eventuellt störningar på fjärrvärmen under tisdagsmorgonen

  Vattenfall har aviserat ett strömavbrott från 23:30 ikväll, 8 augusti, till 05:30 imorgon, 9 augusti. Vattenverken och fjärrvärmepannan kommer stängas av till följd av strömavbrottet, vilket kan medföra störningar av vatten- och fjärrvärmeleveranserna även under morgon och förmiddag.

 • Vattenavstängning i Laisvall

  Tisdag den 26 juli från ca 08.00 kommer vattnet att stängas av i Laisvall på grund av reparation av ledningsnätet. Vattnet beräknas vara avstängt i ca 4 timmar.

 • Tack till er alla som kom och besökte Arjeplogsdagen den 16 juli

  Bilden beskriver ett av konstverken från målning med vattenfärg.
  Tack till er alla ortsbor, hemvändare, besökare som kom och besökte Arjeplogsdagen 16 juli.18 barn och unga deltog i fisketävlingen, ingen fisk fångades men alla fick priser som skänkts av våra sponsorer. Målning med vattenfärg var välbesökt, ett av alla konstverk kan ses nedan.Mumintrollet hälsar och tackar för alla trevliga möten och vill gärna komma tillbaka.Tack även till:
  Arjeplogs Konstförening och Skapande händer som år efter år ställer visar och säljer sina alster.
  Maria Söderberg, Blyuddens Deli och Stalo Krog som bidrog med kring aktiviteter.
  Arjeplogs församling som upplät Arjeplogs kyrka för utdelningen till Årets Arjeplogare.

 • Riksväg 95 återigen öppen för trafik

  Karta från Östansjö till Arjeplog.
  Riksväg 95 vid Judapakte (Östansjö) är återigen helt öppen för trafik, efter att ha varit delvis stängd för framfart. Arbetet med att säkra vägen från ras vid platsen är färdigt och anses vara lyckat.Svevia vill tacka alla trafikanter som har passerat sträckan under arbetets gång för att ha visat god hänsyn och gott tålamod.

 • Nu inleds demonteringen av fyra turbiner på Uljabuoudas vindkraftspark

  Vindkraftverk på Uljabouda
  Från mitten av juli till mitten av augusti kommer Skellefteå Kraft att demontera fyra vindkraftverk på Uljabuouda. Nacellerna, maskinhusen längst upp på tornen på vindkraftverken, kommer att tas ned och lastas direkt på trailers för vidare transport. Dessa väger 120 ton och transporterna kommer att övervakas av transportledare. Vindkraftsbladen kommer att lämnas kvar på marken under ett års tid.Skellefteå Kraft planerar att avsluta demontaget under vecka 37.Klicka här för att läsa mer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

 • Ungdomsgårdens öppettider

  En affisch. Blurriga ljuspunkter i bakgrunden med text framför. Samma text finns i nyheten.
  Denna sommar har Arjeplogs ungdomsgård öppet varje tisdag och torsdag, fram till 18 augusti. Det är öppet mellan kl. 18.00 och 22.30.Ungdomsgården finns på Storgatan 1B. Vid frågor, kontakta Magnus Ranberg, ungdomssamordnare, telefon 073-086 43 02, eller e-post magnus.ranberg@arjeplog.se.
  Välkomna!

 • Ny rekommendation av munskydd för besökare till våra särskilda boenden

  Vaukagården från Lugnetvägen
  På grund av en ökad smittspridning av covid-19 har Arjeplogs kommun infört munskydd i vård och omsorg, från och med den 13 juli vid allt patientnära arbete. Detta kan utökas till hela arbetspasset om det uppstår fler fall hos personalen och/eller om spridning av smittan sker bland patienter/brukare.Vi uppmanar besökande till våra särskilda boenden att använda sig av munskydd.