Fjällnära skärgård med 
8 727 sjöar & Sveriges djupaste
sjö Hornavan

Testcentrum för 
världsledande fordonstillverkare

Evenemang
Evenemang

 • Den slutgiltiga rösträkningen för folkomröstningen i gymnasiefrågan är genomförd

  Den slutgiltiga rösträkningen för folkomröstningen är genomförd.Det slutgiltiga röstresultatet visar att 953 personer röstade. Detta motsvarar 42,4 procent av de som är röstberättigade i kommunen.Resultatet blev följande:366 stycken röstade på (38,4%):
  "Ja till att vi verkar för att starta ett fjärrgymnasium med både yrkes- och studieförberedande program i Arjeplog."
  545 röstade på (57,2%):
  "Ja till att vi ska driva Hornavanskolan, detta kan komma att finansieras med neddragningar i andra verksamheter i första hand och i andra hand en skattehöjning."
  43 röstade på (4,5%):
  "Jag tar inte ställning i frågan."
  Valnämndens justerade protokoll om fastställandet av valresultatet Pdf, 107.2 kB, öppnas i nytt fönster..

 • Livestreamat medborgarmöte om övergång från kollektivtrafik till skolskjuts

  Välkomna på livestreamat medborgarmöte om övergång från kollektivtrafik till skolskjuts. Teknisk chef kommer informera om att Arjeplogs kommun avser att ersätta kollektivtrafik på vissa sträckor inom kommunen med skolskjuts. De sträckor som kommunen bedömer har ett fortsatt behov av kollektivtrafik kommer fortsättningsvis vara kollektivtrafiksbundna, som exempelvis linje 102 mot Adolfsström.Vi sänder live via Facebook, 30 september klockan 17.00. Det finns möjlighet att ställa frågor i chatten på Facebook.

 • Den preliminära rösträkningen för folkomröstningen i gymnasiefrågan är genomförd

  Den preliminära rösträkningen för folkomröstningen är genomförd.Det preliminära röstresultatet visar att 949 personer röstade. Detta motsvarar 42,1 procent av de som är röstberättigade i kommunen.Resultatet blev följande:366 stycken röstade på (39%):
  "Ja till att vi verkar för att starta ett fjärrgymnasium med både yrkes- och studieförberedande program i Arjeplog."
  539 röstade på (57%):
  "Ja till att vi ska driva Hornavanskolan, detta kan komma att finansieras med neddragningar i andra verksamheter i första hand och i andra hand en skattehöjning."
  43 röstade på (4%):
  "Jag tar inte ställning i frågan."
  Den slutgiltiga rösträkningen sker imorgon, måndag 20 september, klockan 09.00 och resultatet från den rösträkningen kommer presenteras klockan 15.00 samma dag.

 • Ställ dina frågor om gymnasieskolan till kommunstyrelsen utanför Coop torsdag och fredag!

  Idag och imorgon mellan 16.30-18.00 finns representanter för kommunstyrelsen utanför Coop för att svara på frågor gällande framtidens gymnasieskola.
  Välkommen!

 • Avbrott i vattenleveransen på Tullbacken i Jäckvik

  I dag kring klockan 13 kommer det bli avbrott i vattenleveransen på Tullbacken i Jäckvik. Åtgärder på ledningsnätet gör att vi måste stänga vattnet under 15-30 minuter.Om stängningen fortlöper som planerat så är det endast Tullbacken som drabbas men det kan bli mer omfattande om ventiler inte tar tätt. Ytterligare information kommer om så är fallet.Vi beklagar eventuella olägenheter.

 • Kulturskolan i Arjeplog vill ha in intresseanmälan!

  Kulturskolan Arjeplog dans
  Kulturskolan erbjuder dansgrupper eller möjlighet att spela instrument. Blanketter finns att hämta på Biblioteket eller att ladda ner från kommunens hemsida.

 • De vanligaste frågorna gällande Arjeplogs gymnasieutbildning

  Det finns ett stort intresse för frågan om hur gymnasieutbildningen i Arjeplogs kommun ska organiseras. Här besvarar vi de vanligaste frågorna vi fått till oss. Har du fler frågor? Ställ dem till oss via Facebook eller till kommun@arjeplog.se!