29 november 2022

Pressmeddelande: Mer information om gårdagens händelse

Under måndag eftermiddag inträffade en händelse i kommunhusets huvudentré samt inne i byggnaden vilket medfört bland annat skadegörelse. Som en följd av detta kommer Medborgarservice (receptionen) att hålla stängt till dess att skadorna är åtgärdade.

Händelsen inleddes med att en person bryter husets skalskydd genom att bruka våld på fönster och dörrar. Personer på Tingsbacka ingriper och larmar polis som anländer. Det inträffade riktar sig mot en specifik kommunal verksamhet och idag finns ingen hotbild riktad mot andra kommunala verksamheter.

Händelsen har medfört att personal uppsökt sjukhus för undersökning av skador som uppstått i samband med utrymning av lokalerna, ingen uppges dock i nuläget vara allvarligt fysiskt skadad.

- Det här har påverkat oss alla. Under gårdagen agerade vi för att säkerställa bilden av det inträffade, delge information om det vi kände till, justera kommunens öppethållande samt att berörd kommunal verksamhet kan upprätthållas. Idag vidtar ett arbete för att ge stöd till våra personer och funktioner som påverkats av händelsen, säger Peter Andersson, kommunchef.

Övriga hyresgäster har fått inledande information om händelsen. Företagshälsan kommer att genomföra insatser och kommunen kommer att utvärdera händelsen tillsammans med bland annat skyddsombud. Händelsen är polisanmäld.

- Hot och våld mot enskilda och verksamheter inom kommuner är tyvärr allt mer vanligt förekommande i samhället i stort. En kommun och den verksamhet som bedrivs är skyddsvärd och offentliga miljöer likt vår arbetar kontinuerligt med att säkerställa en trygg arbetsmiljö för medarbetare och besökare. Vi tar allvarligt på det inträffade och jag vill tacka berörd personal för att händelsen inte eskalerade ytterligare, avslutar Isak Utsi, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunhuset, vintertid.

Ytterligare information:
Till följd av en händelse som medfört skadegörelse kommer Medborgarservice att hålla tillfälligt stängt. Receptionen förväntas öppna igen så snart som möjligt, sannolikt senast måndag vecka 49. Om du har bokat ett besök, ring den tjänsteperson som du har bokat tid med för att bli insläppt (detsamma gäller tills vidare även vid besök till andra myndigheter vid Tingsbacka). För att nå kommunen kan du som vanligt också ta kontakt med vår växel: 0961-14000.

Publicerad av: Martin Stråmo
Senast ändrad:

Information

Vill du komma i kontakt med kommunikatör?
Maila webmaster@arjeplog.se eller ring 0961-144 44

Kontakt

Öppettider
Måndag-torsdag
08.00-12.00 och 13.00-16.00

Fredag
08.00-12.00 och 13.00-15.00

Vecka 25-32 måndag-fredag
09.00-12.00 och 13.00-15.00

Dag före afton
08.00-12.00
Dag före röd dag
08.00-12.00
Klämdag
10.00-12.00

Medborgarservice
0961 - 144 44
Mån-Fre: 08.00-16.00
kommun@arjeplog.se

Växel: 0961 - 140 00